#festesvilafranca, dia 14 d’agost. Jornada taurina i de tomb pel terme després d’un dia amb exposicions i retalls

184
Inauguració de l'Escultura de l'Explorador Andrés

Vilafranca està immersa de ple en les seues festes patronals en honor a Sant Roc. El bou “Perecioso”, número 100 guarisme 2, del prestigiós ferro Los Eulogios serà el protagonista del dia amb l’entrada de les 13:30 hores i l’embolada nocturna. L’exemplar, que ha estat adquirit en la ramaderia de Primos Julián, s’embolará a les 23 hores. La nit comptarà també amb el concert de “Enemigos íntimos” (Tributo a Sabina). I després la macro discomòbil “The End” allargarà la festa en el parador, amb entrada gratuïta fins a les 2 hores.

A més, a les 17:30 hores hi haurà “encierro” i “corro” de vaques amb animals de la ramaderia Dehesa Campobravo. I al matí a les 9 hores i amb sortida des de la Taverna, arrancarà la XV Caminada un “Tomb pel Terme”, a càrrec de Diego Ripollés. La Tasca s’obrirà a les 11 hores. A la tarda sonarà allí música dels anys 60 i 70.

Ahir dissabte es va viure a la plaça de bous el XVII Concurs de Retalladors amb els animals de la prestigiosa ramaderia d’Arauz de Robles. La desencaixonada dels animals del concurs va tindre lloc a les 13 hores.

Un altre plat fort de la jornada van ser l’entrada del bou “Aguaor” de l’acreditada ramaderia Núñez del Cuvillo i l’embolada de la nit. La festa també va comptar amb l’orquestra “Druida” i la macro discomóvil “TS” en el parador de festes.

A més, el Club de Caçadors “La Villafranquina” va commemorar el seu 75 aniversari amb tir al plat en el Camp de tir del Pla de Mosorro; “La Marmita R” va organitzar una concentració i sortida motera; i es van inaugurar les diferents exposicions i la Tasca, a més d’un monument en homenatge al vilafranquí Marcelino Andrés Bernat, “Explorador Andrés”.

L’eliminatòria de Botifarra al Bar Avenida, la cercavila en acabar el concurs de retallades a càrrec de la Unió Musical de Vilfranca, i l’actuació del grup de la Iglesuela del Cid “Artista Desconocido”, van completar la jornada.