#festesvila15 Des de dins de la Comissió

495
Comissió de festes de Vilafranca

-Xavier Tena Vidal-

La Comissió de Festes de Vilafranca 2015 va començar a gestar-se un diumenge de desembre de 2013, quan un grup de xiques de la Penya Pensat i Fet venia a buscar-me a casa i em comentava que s’havien apuntat a l’Ajuntament per a formar la Comissió de Festes i que estaven buscant gent per tal de completar-la. Sense dubtar vaig acceptar el seu oferiment, em veia en l’edat idònia per a ser de la Comissió. 

Els següents caps de setmana vam parlar amb gent de més penyes per tal que s’uniren al nostre grup. Moltes respostes negatives, pero passat un temps, un membre de Trainspotting i membres de la Penya Ni ho fem ni ho deixem Fer contestaven de forma afirmativa. Per últim, amics meus de Modescolecterr també acceptaven formar part de la Comissió.
La primera reunió de la Comissió 2015 al local de l’Antic Hospital es va fer al maig de 2014. Hi havia persones que volien tindre ja la Loteria de Nadal amanida per a la Fira de la Magdalena i així va ser, la loteria va començar a vendre’s aquell cap de setmana de juliol.
Passades les Festes 2014, tocava començar a preparar les activitats prèvies a Festes com el sopar de germanor del pont de la Constitució i la Puríssima que va comptar amb l’Orquesta Agora i discomòbil patrocinats per la Comissió del 2014. El dissabte anterior a Nadal, data en la qual es fan els sopars d’empresa a Vilafranca, vam tindre a la Discomòbil The End. A Nochevieja va vindre molta gent, la Orquesta Freedom va agradar molt i mesos després va actuar a pobles veïns com L’Anglesola o Mosquerola.
Amb l’arribada del 2015, els membres de la Comissió de Festes ens posàvem a treballar de ple en les Festes, sense oblidar els actes que vam fer a Pasqüa com el Campionat 12h de Futbol Sala i la Discomòbil TS.
La Comissió es va organitzar en diversos grups de treball per agilitzar les coses. Així hi havien grups de marketing, bous, dames, espectacles, menjars i begudes, esports.
Les regines i dames van eixir d’una reunió que es feia el pont de la Constitució i la Puríssima.
Montar el programa de festes es una tasca molt laboriosa, ubicar els actes per dies, veure disponiblitat d’orquestes i de les actuacions per a la Tasca…
A mitjans de juliol vam fer els torns per a Festes, que també va costar lo seu, distribuir als membres peractes i amb el descans suficient
I així fins arribar als dies previs a la Festes, quan van començar a montar la Carpa i la Tasca, també montatge de barres a Tasca i Carpa, assajos de la presentació, activitat frenètica a pocs dies de començar…
La setmana de Festes propiament dita ha combinat moments de molta feina amb d’altres més relaxats.
La resposta de la gent ha estat excelent, participant dels actes programats i consumint a les barres de la Carpa i la Tasca.
I així s’acaba aquest recorregut cronològic del que ha estat la Comissió de Festes 2015 de Vilafranca, 24 membres de 4 penyes diferents que hem intentat fer unes Festes a l’altura del que mereix el poble.
De cara al futur animar a la gent que ve per darrere a formar part de la Comissió, enguany s’ha vist que la fòrmula de no ser tots de la mateixa penya ha funcionat.