#festesvila14 : Vilafranca enceta les festes proclamant a Carla Tena com a reina infantil en una presentació ambientada en Alicia en el País de las Maravillas

310

-Nota de premsa-

Vilafranca va iniciar ahir les festes patronals amb la proclamació de la reina infantil, Carla Tena, i les seues dames dames d’honor, amb els respectius acompanyants. La carpa que la Comissió de Festes ha instal · lat al costat de la plaça de toros es va vestir de gala per a albergar un acte emotiu, inspirat en el conte d’Alícia al País de les Meravelles. En el mateix el barreter, Alicia i la reina de cors alegrar la nit als més petits. La Comissió de Festes va preparar uns vídeos introductoris per presentar la nit, a les xiquetes i xiquets i també realitzar un recorregut històric per Vilafranca i les seues costums més arrelades i pròpies. La presentació va ser un joc de llums, vídeos, teatre, animació i ball, amb la participació d’un grup de xiquetes que van interpretar diverses coreografies. Els membres de la Comissió de Festes es van encarregar de la coordinació de tot l’esdeveniment que va resultar ser un èxit entre els centenars d’assistents. 

IMG_0698 IMG_0710 IMG_0711 IMG_0743 IMG_0758

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, va realitzar un recordatori i evocació dels 775 anys de la història de Vilafranca, destacant el valor de tots els homes i dones que han forjat el progrés del municipi. Va animar la reina, les dames, i els seus acompanyants, a conèixer la història dels seus avantpassats. “Les vostres àvies també van ballar el Ball Pla”, els va dir a les xiquetes, per recordar un dels moments més tradicionals de les celebracions. Tenia agrair el treball de la Comissió de Festes per treballar durant tot un any i aconseguir que siga possible la celebració de la setmana de festes. L’alcalde va fer un reconeixement a l’esforç que ha realitzat tot el teixit associatiu del municipi per celebrar amb dignitat el 775 aniversari.

 

En el recorregut de recollida de la reina de l’any anterior i la reina entrant no va faltar la presència de de la Unió Musical de Vilafranca. La banda dirigida per Pau Monfort Pitarch va interpretar l’himne a Vilafranca en finalitzar la presentació. Posteriorment a la Plaça del Peiró Scala es al so de la música es va ballar el tradicional vals que dansen la reina i les dames en finalitzar la presentació

 

La localitat ha canviat la seva imatge habitual per motiu de les festes. Ahir al matí les penyes van instal · lar les barreres a la Plaça Blasco d’Alagón per formar el recinte taurí. Mentrestant, les famílies de la reina i les dames van decorar les seves cases amb motius infantils, recordant les enramades de ginebre i savina.

 

A la vesprada es va celebrar un partit de bàsquet entre aficionats locals i el campus de bàsquet de Benicarló, que durant aquests dies ha visitat la localitat. A continuació va tenir lloc la final del campionat de futbol sala. Va vèncer per 2-0 Els Nens del Bergantes Mas de Ferré.

 

A la nit, la festa i el ball van continuar amb l’orquestra Elefunk que va reunir un numeeroso públic amb ganes de passar-ho bé.

 

-Dissabte 10

 

Avui dissabte l’activitat festiva s’inicia amb l’eixida motera, organitzada pel Ferralla Club, així com l’eixida ciclista que han previst els membres del Club Ciclista Picaio. L’camp de tir del Pla de Mosorro acollirà el tir a la guàtlera, la reina i les dames inauguraran diferents exposicions i, al migdia, s’obrirà la Tasca de la Comissió que servirà de punt de trobada per a molts veïns durant els deu dies de celebració. Aquest any, com a novetat s’instal·la una fira de gominoles amb jocs i activitats per als més menuts i, a les 14 hores comença la programació taurina amb l’entrada del bou de la ramaderia Joaquín Núñez del Cuvillo. A la vesprada, se celebra a la Plaça de Bous un concurs de retalladors i la nit s’embolarà al bou que s’ha exhibit anteriorment. El grup vilafranquí Dolces Cançons posarà la nota musical de la nit a la Tasca de la Comissió i la carpa de Festes serà l’escenari de l’orquestra Àgora i una discomòbil.

IMG_9593 IMG_9584