#festesvila14 : La bici Jack Daniel’s a Vilafranca

566

-Diadia-

Transformar, personalitzar cotxes i motos és d’allò més habitual. La passió pels clàssics, les Harley, els scooter … està més que estesa. I si fer-ho amb vehicles de motor per què no amb bicicletes. De totes les èpoques, formes, colors, tipologies … les té Xavi Rubert. Té més de 100 en la seva col.lecció.

De dues bicicletes per al rebuig construeix una nova, busca vells exemplars per restaurar i convertir-los en peces de museu i transforma aquests vehicles en singulars creacions que fins i tot l’han portat a obtenir preuats guardons. Una de les seves més recents creacions, una bicicleta inspirada en el whisky Jack Daniels va aconseguir el tercer premi en el Show Bike de Madrid, que va ser la prova del campionat d’Espanya. “Amb l’ampolla de whisky vaig quedar el tercer en el campionat d’Espanya. Quan van veure els acabats van gaudir de veure-ho. Em va costar 1000 hores de treball “explica satisfet.

Les bicicletes diferents, singulars, úniques i personalitzades, tenen cada vegada més adeptes. Un d’ells és Xavi. “Si puc les deixo d’origen, si està molt feta pols la customitzar. El custom en bicicletes està de moda “assegura orgullós a Vilafranca, on ha exposat una mostra d’aquests vehicles que només consumeixen força humana.

Anteriorment es dedicava a les motos, però després es va passar a les bicis. “Les bicis no demanen ITV, ni assegurança, ni papers d’ajuntaments. Així puc tenir moltes més “assegura.
Dedica hores i hores a la seva afició i ho explica amb satisfacció: “És el meu hobby, fora d’hores em passo hores i hores per poder anar a les concentracions”.
En els últims temps les concentracions estan de moda i els aficionats van vestits per anar a joc amb el seu vehicle: “Ens vestim d’època amb les bicis de frens de vareta, com els pagesos. Ens vam arribar a concentrar 100 bicicletes “. A través de les xarxes socials les concentracions van creixent en adeptes.
Si bé ha restaurat bicicletes de tot tipus opta per les dels 80, perquè són les més assequibles. Compte Xavi Rubert que “les que més tinc són les dels 80, bicicross, rabassa, motoretes … Encara estan a un preu assequible. Per 50 euros tens una bici, molt més econòmic que comprar un cotxe o moto “.