PROGRAMA COMPLET DE FESTES A BENASSAL

Els veïns de Benassal ja tenen a punt la programació festiva que donarà contingut als deu dies de festes que viurà el municipi entre el 21 i el 30 d’agost. El punt d’eixida serà la proclamació de les reines de les festes i les seues corts d’honor i la crida als veïns a la participació en les celebracions per seguir al llarg de les jornades amb diferents actes que busquen atraure públic de totes les edats.

Com és tradició al municipi, els espectacles taurins cobren especial importancia, tant els dirigits per als adults com els que s’han previst per als més menuts. Aquests podran assistir a un encierro infantil amb concurs de retalls i anelles o a una classe de toreig de saló. El Club taurí Manuel Molés organitzarà una tertúlia taurina i una exhibició de toreig a càrrec de Francisco Ruiz Miguel que estarà acompanyat pels alumnes de l’Escola Taurina de Castelló. Les entrades de vaques, les proves de bous braus que s’embolaran a la nit, les vaquetes de la vesprada i els concursos d’emboladors i de retalladors buscaran divertir els aficionats.

LLIBRET 2015_Página_22

Benassal compta durant les seues festes amb diversos punts de reunió. Un d’ells és el Casal de Vi on cada vesprada i nit es donen cita els veïns i visitants. Durant la seua inauguració actuarà el grup musical Rumbología. Els sopars populars i el concurs de paelles també preveuen un èxit d’assistència. A més, els actes religiosos també estaran presents durant aquests dies amb la celebració del dia de Sant Cristòfol i la festivitat de Sant Roc en què se celebrarà missa i processó respectivament. D’altra banda, la cultura també tindrà importància amb un concert- homenatge al músic i compositor Perfecte Artola a càrrec de la Banda de Música Font d’En Segures, les presentacions de llibres i les diferents exposicions.

Esperats són per tots els veïns actes com el concurs de disfresses, la festa de la cervesa, el tradicional Ball Pla i les orquestres i discomòbil que faran que la festa es prolongue fins a altes hores de la matinada. Els xiquets i xiquetes també podran gaudir de les festes amb actes pensats per a ells. Les disfresses, el concurs de dibuix, el taller de pintura rupestre i la festa de l’aigua són alguns d’ells.

Aquesta extensa programació també comptarà amb un homenatge als matrimonis que celebren les Noces d’Or durant aquest any, passejades a cavall, el mercat en benefici de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló i la presentació de l’equip de futbol UD Benassal.