#festesalbo14 : Tot a punt a Albocàsser per a l’inici de les festes programades entre el 14 i el 24 d’agost

1347
PUBLICITAT

Imagen 011 Imagen 087 IMG_1465IMG_4186 IMG_4313 IMG_4329 IMG_5426 IMG_5809 IMG_5828 Quintos i dames 2014

Albocàsser inicia demà les festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, Sant Roc i Sant Cristòfol amb una programació variada que es perllonga durant deu dies. La reina i les seues dames acompanyades pels quintos són els seus protagonistes i estaran presents en cada un dels actes que se celebren. Aquest any la reina és la jove Àngela Bellés Albalat i els seus dames d’honor són Alba Parres Segarra, Laura Abasta Adell, Mar Domínguez Ferrer, Míriam Miralles Beltrán i Rosana Miralles García. Els quintos són els joves de la localitat que enguany compleixen la majoria d’edat: Aleix Alcàsser Sales, Francesc Monfort García, Carlos Peraire Ferreres, Borja Soler Llopis, Eloy Mateu Alcàsser, Sergio Moliner Boix i Martí Giner Collantes. Les festes comencen amb la presentació de la reina i les dames, un acte que estarà conduït per Julio Hernández.

-Les entrades i les proves de bous atrauen molts d’aficionats

Els actes taurins centren la programació i congreguen cada any a desenes de veïns i aficionats. La plaça de l’Església transforma la seua imatge habitual per allotjar el recinte dels cadafals i les estructures que permeten tancar-lo. Les vaques de corro i els bous cerrils tenen lloc al migdia i a la vesprada. A la nit és el bou embolat el que recorre el recinte taurí. A partir de dijous 21 d’agost es realitzen entrades de bous en què els animals recorren el Carrer Pla de la Font i el Carrer Major fins arribar a la plaça. Aquest any les ramaderies que participen són les de Joaquín Núñez del Cuvillo de Vejer de la Frontera a Cadiz, la de Fernando Mansilla de Torreblanca, els Germans Bellés de Torre d’En Bessora, la ramaderia d’Alberto Garrido de la Torre d’En Doménech, Armando Beltrán de Sant Mateu, Germans Martí de Peníscola i El Gallo de Moncofa.

A més, el municipi realitza diferents actes i activitats. Una exposició d’artesania de fusta, el partit de futbol entre el C.F Albocàsser i el C.D Borriana, la inauguració del projecte “Un poble de Joguet” a càrrec de l’Associació Cultural l’Assegador i el concurs de paelles són alguns d’ells. La cultura també és present amb la presentació del llibre “Oficials d’Carrasca. Victoria o Muerte” de Pedro Luís Bellés Puig. Com és tradició durant les festes, l’Ajuntament fa entrega dels premis del Certamen Literari Casimir Melià Tena que enguany arriba a la seua vint i tres  edició. A més, els safareigs seran l’escenari del recital poètic fotogràfic que realitzaran els membres del grup de la Rabera Eclèctica i al qual seguirà el concert a la llum dels fanalets a càrrec de Tomàs de los Santos i Mireia Vives. Així mateix, els veïns i participants de les festes podran visitar l’exposició “Esculturas Textiles i otros trastos” de Miguel Trillo Muñoz que estarà  a l’Ermita dels Sants Joans.

El Club de Muntanya Desnivell organitza com cada any la Cursa Popular Vila d’Albocàsser amb categories per a xiquets i adults. Aquest any comptaran amb un nou recorregut de 10.3 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. El mateix club organitza també una eixida amb bicicleta en què s’organitzaran dos grups, per a xiquets i principiants i per a experts. Els ciclistes recorreran el terme municipal durant dues hores.

-Música, ball i els trucs del Mag Yunke

La música i el ball cobren especial importància amb la Nit d’Havaneres, la Nit del Rock, les orquestres i discomòbils a la mitjanit, l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Albocàsser i el tradicional Ball Pla que ballen els veïns.

Altres actes presents a la programació són el tir de guatlla al camp de tir “Mas d’En Collero” organitzat per l’Associació de Caçadors La Albocacense, el concurs de Guinyot i el participatiu ball de disfresses. Com a colofó ​​a aquests dies de festes, destaca un espectacle de varietats en què participaran el Mag Yunke, Manolo Royo, Javier Esteban amb l’espectacle Recordant a Nino Bravo i el Ballet Jackson Dance.