Festa grossa a Ortells amb Sant Blai i Sant Antoni aquest cap de setmana

130

Ortells viu un dels caps de setmana amb més participació de l’any des del 3 fins al 6 de febrer
Gran varietat de actes omplin aquestos dies de festa la localitat

Ortells celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Blai i Sant Antoni. Són dies de festa i tradició per a la gent d’aquesta xicoteta localitat. Les festes de Sant Blai i Sant Antoni són de les més participatives de la població, ja que reuneixen a tot el poble al voltant dels diferents actes com la tradicional encesa de la barraca o les actuacions tant musicals com de teatre.

Les festes de Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells són unes de les que més acollida tenen entre els seus veïns i veïnes. La Regidora Delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “és molt important que aquestes localitats mantinguin les tradicions vives i Ortells és un exemple de participació de la gent en una festivitat tant arrelada a la comarca com el Sant Antoni”. A més, invita “a tota la comarca a vindre i gaudir de les festes de Sant Blai i Sant Antoni característiques per l’esperit de germanor que regna a Ortells aquest cap de setmana”.

Els actes que envolten la festivitat de Sant Blai i Sant Antoni són molt diversos. El divendres 3 de febrer, hi ha cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella per a inaugurar les festes a les 22.00h. A continuació, a les 23.00h, encenen la barraca i reparteixen pastes i moscatell. A més hi participen les botargues. Per acabar el dia, actuació musical de Triband a partir de les 00.00h.

El dissabte és el dia més complet amb activitats durant el matí i la vesprada. Els veïns i veïnes d’Ortells comencen a les 11.30h amb una cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella, després missa, processó, retaule i vi d’honor per arrodonir el matí. La vesprada compta amb altres actes com la Oferta amb xocolatada i, després, una representació teatral al forn.

El diumenge torna a començar el dia amb la cercavila dels Gaiteros de Morella. La jornada està marcada pels actes religiosos com la missa, processó, retaule i, finalment, vi d’honor. El dilluns és el dia reservat per a la missa dels difunts.