Fermín Sales presenta a Castelló el seu nou projecte ‘Solsida’

172
Imatge del projecte de Sales, 'Solsida'. Un mas ha solsit, a causa del pas del temps i la seua despoblació.
PUBLICITAT

Aquesta vesprada, a partir de les 18h, el Museu de Belles Arts de Castelló acull la gala final on s’exposaran els quatre projectes que s’han estat treballant durant aquest any dins de Cultura Resident, un programa de residències de creació artística del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Fermín Sales va ser seleccionat amb el seu nou projecte audiovisual ‘Solsida’, el qual veurà la llum a les 18.30h com a primer acte del dia. L’entrada és lliure i gratuïta fins completar aforament.

Així doncs, el cineasta d’Albocàsser ha estat dins del programa quatre mesos. Amb ‘Solsida’, Sales planteja un viatge als territoris rurals del nord de Castelló, al seu passat i en els seus espais patrimonials amb el clar objectiu que aquests ‘fantasmes’ es confrontin amb el present, amb l’avui d’un territori, uns paisatges i uns joves que tenen el repte de continuar formant part d’aquest. Un procés de recerca ha de servir per a cartografiar emocionalment un territori i extreure les inquietuds, experiències i bagatges dels qui volen continuar formant part o, en cas contrari, declinen aquesta opció vital.

La convocatòria de recerca de Cultura Resident va dirigida a creadors i creadores que presenten propostes inèdites de recerca dins del camp de la cultura contemporània i requereixin d’un temps d’estudi i evolució, amb independència del suport triat, en finalitzar el període de residència. Maria Sainz, Carlos Izquierdo i la parella Javier Hedrosa i Paula Romero són els creadors i creadores dels altres tres projectes que s’han elaborat aquest any a Cultura Resident.