Ferm compromís amb l’N-232 i el Parador de Turisme en els pressupostos generals

530
MORELLA 2
PUBLICITAT

  • Aquestos contemplen 13 milions d’euros per al tram del Port de Querol de l’N-232 i per a finalitzar el projecte del tram Morella sud-Masia de la Torreta
  • L’ajuntament està tramitant el projecte arqueològic del Parador, una inversió contemplada als pressupostos per part de Turespaña

El projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat mostra un ferm compromís amb la ciutat de Morella especialment en dos projectes clau per al futur socioeconòmic del municipi com són l’N-232 i el Parador Nacional de Turisme. Així, aquestos reflecteixen que l’any 2019 es continua avançant en aquestos projectes.

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “el projecte dels pressupostos aporta bones notícies per a la nostra ciutat on destaquen dos projectes molt importants com són la carretera N-232 i el Parador de Turisme”. A més, l’edil ha comentat que “en el cas de la carretera, hi ha una partida important perquè les obres continuen al bon ritme que porten fins ara”. També ha recordat “que el tram de carretera cap a Aragó també avança i esperem que es puga obrir en poques setmanes, com està previst”. En el cas del Parador, Rhamsés ha destacat que “una volta aprovada la llicència d’obres, es procedirà a la licitació d’aquesta, com recullen els pressupostos en les partides de Turespaña, tal com ens vam comprometre fa uns mesos en les reunions entre l’ajuntament i els responsables de l’entitat”.

Carretera N-232

El projecte de la carretera N-232 avança a bon ritme des que es van iniciar al mes de juny del 2017. Així, durant aquest 2019 se seguiran executant les obres que compten amb un pressupost de 13 milions d’euros. Així, quedarà una altra anualitat per al 2020 quan està previst que finalitzen.

D’altra banda, en el tram de carretera que uneix la Masia de la Torreta amb Morella sud, s’està treballant en l’actualització del projecte, degut a les exigències mediambientals. Així, amb la partida prevista per a l’any 2019 es possibilita que finalitze aquesta tasca i posteriorment es traga la licitació. Així Rhamsés ha comentat que “els treballs d’aquest tram es podrien unir amb els del tram del Port de Querol”. D’aquesta manera, el tram de Morella Sud-Masia de la Torreta compta amb un pressupost de més de 200.000 euros.

Parador Nacional de Turisme de Morella

Cal recordar que el passat mes d’octubre, l’ajuntament de Morella va rebre el projecte arqueològic del Parador de Turisme de Morella valorat en dos milions d’euros aproximadament. Així, aquest és el pas previ a la licitació de la llicència d’obres, la qual es tramita des de l’ajuntament. A més, la Conselleria de Cultura està realitzant els diferents informes per a la posterior licitació de l’obra, la qual està sustentada en els Pressupostos Generals de l’Estat.