FEPAC-ASAJA detecta un descens de venda en oví, boví i caprí entre la ramaderia provincial

736
PUBLICITAT

Nota de premsa FEPAC-ASAJA

  • El sector anima als castellonencs a consumir “carn de corder de proximitat” perquè beneficie al territori rural
  • Guinot: “Aquesta incertesa afecta especialment als ramaders joves que no tenen finques en propietat”

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló ha detectat un descens en la venda d’oví, boví i caprí, tal com li confirmen diversos dels seus ramaders associats del nord de la província. I és que, segons aquests professionals agraris, en els últims dies coincidint amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus, la incertesa predomina en el sector, degut d’una banda al descens de venda degut principalment al tancament de restaurants i, d’altra banda, de la falta de preu marcat per les llotges.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha indicat que “els ramaders d’oví, caprí i boví de la zona de Morella ens estan fent arribar la seua preocupació perquè la venda de corder està baixant, i les llotges no marquen el preu amb la qual cosa es dificulta més la venda i depenen dels tractes que facen amb els seus venedors. Esperen que les relacions de confiança que tenen establides amb els intermediaris permeten mantindre un preu just davant una situació delicada com l’actual”.

D’aquesta manera, Guinot ha posat de manifest que “una vegada més, quan es produeix una situació extraordinària el més perjudicat torna a ser el productor. Des de FEPAC-ASAJA fem una crida a tots els intermediaris perquè mantinguen els preus que són habituals i no tracten d’aprofitar-se d’aquesta situació d’incertesa provocada per una crisi sanitària que tots desitgem que acabe com més prompte millor”.

Cal posar l’accent principalment a més en que el sector ramader boví i oví en la zona dels Ports és una important font de creació d’ocupació per a aquests municipis rurals, suposant un recurs fonamental per a la fixació de població i per al manteniment de l’entorn natural i mediambiental

Animar al consum de corder de Castelló

Des de FEPAC-ASAJA es fa una crida als ciutadans de la província de Castelló perquè consumisquen carn de corder de proximitat, per la important repercussió i benefici que el manteniment d’aquest sector suposa per al territori rural castellonenc.

“Convide a tots els castellonencs a reflexionar, i a pensar que quan anem els caps de setmana als nostres pobles de l’interior, si veiem les muntanyes netes, hi ha darrere un treball de tot l’any, i si volem fomentar que el terreny estiga cuidat i habitat hem de ser conscients de l’impacte que tenen les nostres decisions de consum en el nostre entorn més pròxim. El mateix ocorre amb els establiments, hem de cuidar també de les carnisseries de proximitat”, ha indicat Guinot, qui ha recordat a més que “aquesta incertesa afecta especialment als ramaders joves i emprenedors que encara no tenen una finca en propietat i veuen com la il·lusió de portar avant el seu projecte vital al seu poble pot ensorrar-se en aquest context de dificultat. Estic convençut que entre tots podrem millorar aquesta situació i mantindre preus justos, que és el que els ramaders ens estan reclamant”.