Corder amb cria
Corder amb cria
  • El sector agrari castellonenc manté la seua activitat per a garantir el proveïment de comerços i establiments
  • Guinot: “Tal com s’han plantejat ajuden als intermediaris i no als ramaders”

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, ha alertat que les ajudes anunciades pel Govern deixaran fora al 90% dels ramaders d’oví i caprí de la província. I és que si el Ministeri d’Agricultura manté els termes en els quals ha anunciat aquestes ajudes, els grans beneficiaris seran els intermediaris, ja que primaran als corders i cabrits que van a l’escorxador, quan la gran majoria de ramaders de la província venen els seus animals a engreixadors.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha expressat la seua preocupació perquè “aquestes ajudes realment no ajuden al ramader que ha estat criant aquest corder i és el que més necessita que en aquests moments se l’ajude. Si aquesta iniciativa es manté tal qual ha anunciat el Govern, els que rebran aquestes ajudes són els intermediaris que traslladen aquestos animals des dels engreixadors als escorxadors, i creiem que es donaria una situació molt injusta que perjudicaria com sempre als més febles que són els ramaders”.

En opinió de Guinot, “aquestes ajudes no resolen el principal problema amb el qual es troben els nostres ramaders d’oví i caprí de la província en aquesta situació de crisi sanitària, que és que pel tancament del sector hostaler estan tenint serioses dificultats per a vendre el seu bestiar”.

Cal assenyalar que l’ajuda, que es troba en fase d’esborrany i s’està tramitant amb caràcter d’urgència, contemplaria una aportació de 30 euros per animal amb destinació a escorxador amb un màxim de 70 animals per explotació que haja eixit des del 14 de març, una quantitat d’animals que FEPAC-ASAJA considera molt escassa.

Al servei de l’agricultura i la ramaderia de Castelló

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, manté durant aquests dies a través del seu equip tècnic l’assistència als seus més de 5.000 socis del sector agrari provincial a través del mail fepac@asajacastellon.com i del telèfon 964 213 266.

Així, la que és la principal organització agrària de la província de Castelló ofereix anualment més de 10.000 serveis i assistències tècniques, ajudant agricultors i ramaders a fer rendibles les seues explotacions, impulsant accions de formació, assessorant-los i gestionant-los les ajudes que arriben des de les diferents administracions i sent els seus aliats en la seua activitat, “perquè som agricultors i ramaders com ells i coneixem en primera persona de les seues dificultats”, tal com ha assegurat Guinot, qui ha informat a més que ja han adequat els seus serveis a l’actual situació i “estem gestionant la presentació d’ajudes i altres serveis de manera telemàtica per a evitar desplaçaments i complir amb tota la normativa establida en aquesta situació en la qual tots hem de contribuir per a tornar a la normalitat com més prompte millor”.

Publicitat