Felip Kervarec mostra com fomentar la lectura en família a la biblioteca Matilde Escuder

411
Felip Kervarec a la Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca
Felip Kervarec a la Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca
PUBLICITAT

La jornada prèvia a l’arribada del Pare Noel, la biblioteca Matilde Escuder proposava una vesprada de contes per als infants. L’activitat estava en la línia que segueix la biblioteca vilafranquina pel que fa a l’animació lectora. En aquest cas, la proposta venia de la mà de Felip Kervarec, amb Món d’Animació i la Fundació Bromera.

Aquest narrador i animador valencià va aportar desenes de recursos per fomentar la lectura des de casa i ensenyar a les famílies com apropar-la als més xicotets.

En aquest cas, el fil conductor era, evidentment, el Nadal, i totes les històries seguien aquesta temàtica. A banda del gaudi dels més menuts, el contacontes també tenia l’objectiu de mostrar llibres atractius per explicar en aquesta època de l’any i per llegir-los en família.

Així, Kervarec va desplegar un ampli repertori basat en personatges com el Pare Noel o els Reis d’Orient, tot acompanyat amb objectes, il·lustracions i llibres per a que les històries foren més entenedores.

I és que el web de la Fundació Bromera http://www.llegim.org pretén facilitar als pares i mares elements per dinamitzar el fet de llegir.

La literatura té una importància cabdal en la primera infància ja que fomenta la inventiva i augmenta la creativitat. Alhora amplia el vocabulari, ajuda a construir realitats i estructura l’aprenentatge.

Però no oblidem que també és una bona ocupació en el temps lliure i una porta oberta al coneixement.