Febrer arriba a Vilafranca carregat de cultura, esport i patrimoni

670
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ha publicat l’Agenda Activa del mes de febrer plena d’activitats per a tots els públics i gustos.

Aquesta mateixa setmana, el divendres 3 xiquets i xiquetes gaudiran a la Biblioteca de l’activitat ‘Coneixem Jocs de Taula’. El dissabte, la Casa Social acollirà la presentació de l’Associació Amics dels Gats de Vilafranca i una xarrada sobre el projecte CER dirigida per Marian Iserte. El diumenge estarà marcat per la festa de Sant Blai en la qual participarà el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca durant el matí i el cinema per a grans i xicotets a la Casa Social durant la vesprada.

Activitats variades que se succeiran durant tot el mes. Així, veïns, veïnes i visitants podran assistir a esdeveniments com el Congrés d’Educació i Entorn Rural el dia 9; a ‘Compatim Lectures’ el 17; a la presentació de la novel·la ‘A7’ de Valentín Miravet i a l’acte de commemoració de la Carta Pobla en el qual s’entregaran la Medalla de la Vila i el Premi Explorador Andrés el dissabte 18; i a un contacontes amb Paula Bernabeu o a l’esdeveniment de ‘Diàlegs Els Ports’ amb la presentació del llibre ‘Maquis y franquismo: lucha armada, miedo y represión’ el 25.

Durant totes les setmanes, l’esport vindrà de la mà del frontenis i el futbol regional.

Tampoc faltaran les exposicions. El 19 de febrer s’inaugura ‘Una mirada a la natura: els nostres arbres’ de Cristina Albert Rabaza.

Quant a les visites guiades, continuen les realitzades pel centre històric del municipi; al Museu de la Pedra en Sec, l’Església de Santa María Magdalena i a l’Ajuntament; i L’Escudella i Vilanosporum ofereixen l’opció de participar en experiències de trufiturisme. El 22 de febrer se celebra el Dia Internacional del Guia de Turisme, per la qual cosa les visites guiades a monuments i museus de la localitat seran gratuïtes.