Falomir y Simó denuncien ‘la guerra bruta’ del PP per a desprestigiar la imatge del president Ximo Puig a base de “mentides i manipulacions”

211
PUBLICITAT

El secretari provincial del PSPV-PSOE i el candidat a les Corts retreuen al partit conservador que les seues acusacions sense fonament “només tracten d’ocultar els múltiples casos de corrupció del Partit Popular que s’estan jutjant tant a València com en Madrid”

El secretari provincial del PSPV-PSOE de Castelló, Samuel Falomir, i el cap de llista a les Corts, Rafa Simó, han mostrat la seua repulsa i el seu rebuig per la campanya “difamatòria” contra el president Ximo Puig que ha llançat el Partit Popular de Carlos Mazón amb l’únic objectiu d’intentar desprestigiar la imatge del president “a base de mentides i de manipulacions”.

El secretari socialista ha afirmat que “és una vergonya que estiguen utilitzant la família de Ximo Puig per a erosionar i posar en dubte l’honorabilitat del president de la Generalitat”. En aquest sentit, ha interpel·lat els populars perquè diguen si són els responsables d’enviar a gent a assetjar el germà del president a la porta de la seua casa i del seu treball. “Ni en les èpoques més fosques dels governs del PP, quan es comptaven per desenes els alts càrrecs que van ser jutjats i condemnats per corrupció, es va utilitzar els familiars. Amb aquests comportaments, la dreta està travessant totes les línies roges”, ha afegit.

“Hui el PP ha anunciat la presentació d’una denúncia per factures davant la fiscalia i la meua pregunta és per què no han anat abans a denunciar-ho si tenen totes aquestes factures en el seu poder des de fa més de tres anys”. “Quina casualitat que a pocs dies de la celebració de les eleccions parlen d’unes factures que no només compleixen amb la legalitat, sinó que a més van ser autoritzades totes elles pel ple de l’Ajuntament de Morella. Saben que el número de circ que han muntat hui a les portes del jutjat no té cap recorregut i s’han esperat que arribara la campanya electoral per a, almenys, aconseguir algun titular”, ha denunciat el responsable socialista.

El candidat a les Corts ha posat l’accent que “és fals que hi haguera pagaments sense contracte del president Ximo Puig al seu germà quan era alcalde de Morella. El tipus de contractes als quals al·ludeix el PP, els contractes menors, són completament legals, només cal entregar la factura per al pagament i la pròpia factura exerceix com a contracte. Tots els procediments i factures estan validats per l’aparell jurídic i administratiu de l’Ajuntament de Morella i no hi ha res fora de la llei. Si tant els preocupen aquest tipus de contractes al PP, que demanen que s’òbriga una investigació en la Diputació d’Alacant, ja que el seu secretari general i candidat, Carlos Mazón, ha pagat més de 7.000 contractes menors per import 16 milions només en els últims tres anys”.

Sobre aquest assumpte, Simó ha recordat que el PP acumula ja 7 fracassos en les seues denúncies judicials i administratives contra Comunicacions dels Ports en el seu intent d’atacar al president Ximo Puig. En una de les querelles, el fiscal fins i tot va acusar el PP d’haver mentit per a enganyar el jutge i en la vista oral va demanar perdó en nom de la Justícia al director general de Política Lingüística de la Generalitat perquè el procediment hauria arribat tan lluny. I hui mateix s’ha sabut que la intervenció de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que no hi ha factures duplicades ni irregularitats en les ajudes concedides a l’empresa Comunicacions dels Ports, per què no explica això el PP?”.

“Tot això demostra la falta d’ètica i de moral de Carlos Mazón i dels seus, i que l’únic projecte de govern que tenen és atacar directament el president amb mentides i manipulacions. Amb aquesta campanya de difamacions només tracten d’ocultar els múltiples casos de corrupció del PP que s’estan jutjant tant a València com a Madrid. Estan nerviosos i desesperats perquè els números no els ixen encara que pacten amb la ultradreta”, ha assegurat el candidat del PSPV.

La direcció socialista també ha censurat que el dirigent popular Salvador Aguilella prenga la bandera de la decència política quan ha estat apartat de l’agrupació local d’Onda per confabular una alternativa contra l’alcaldessa i fer-se amb el poder provincial. Falomir convida el tàndem Barrachina-Aguilella a invertir els seus esforços a destapar les vergonyes dels seus companys polítics: Francisco Martínez, Carlos Fabra i Francisco Camps, entre molts altres, i que demanen perdó “per haver afonat la imatge reputacional de la nostra terra”.

“Exigim al PP que cessament aquesta guerra de calúmnies i injúries basades en mentides i sense fonament”, ha finalitzat Rafa Simó.