Falomir afirma que “som un partit en el qual no sobre ningú” i en el que “sols hi ha un projecte, el projecte del PSPV-PSOE de la província de Castelló”

438
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE provincia de Castelló

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, afirmava dissabte en el 4t Congrés Provincial que tenia lloc a Benicarló que “en este partit no sobre ningú, ací no hi ha dos projectes, ací hi ha sols un projecte que és el PSPV-PSOE de la província de Castelló”. Falomir assenyalava, en el que era el seu primer discurs com a màxim dirigent de les i els socialistes de les comarques de Castelló, que “tenim molts reptes al davant i, el més fonamental, és el de guanyar les eleccions”. “Perquè si alguna raó de ser té el nostre partit és que arribe a les institucions, per això, l’important no és guanyar el congrés, l’important és guanyar eleccions, perquè només guanyant eleccions podem garantir que podrem millorar la vida de la gent”, afegia.

Falomir destacava que “necessitem que en 2023 Ximo Puig torne a ser president de la Generalitat, perquè hi ha diferències abismals entre tindre un president de dretes, conservador, del PP, a tindre un president de Castelló i socialista, i això hem de cuidar-lo”. “I necessitem que el company Pepe Martí continue sent el president de la Diputació de Castelló. Perquè sabem que no és el mateix governar un ajuntament tenint un president de la diputació socialista a tindre un president del PP. Tots sabem que davant esta situació terrible que hem passat, la Diputació de Castelló ha demostrat la seua utilitat, la d’estar al costat dels pobles, i que es creu de veritat que els ajuntaments són majors d’edat, fent arribar més recursos que mai”, ha afegit.

El secretari general provincial instava a, com diu el lema del congrés, “mirar avant, endavant, totes i tots, per a millorar el present i guanyar el futur”. Així anunciava algunes de les accions a impulsar en este nou projecte com millorar la comunicació, articular una estratègia electoral, millorar l’atenció a alcaldes, alcaldesses i, sobretot, als i les portaveus, impulsar l’estructura comarcal, recolzar a les joventuts socialistes de la província de Castelló, recolzar el municipalisme, “i xafar els carrers, escoltar als militants i veïns de les localitats, que el partit siga un altaveu de les polítiques que s’estan duent a terme”.

Falomir va concloure agraint a la militància de base tota la seua dedicació, “perquè sense elles i ells els càrrecs institucionals no seríem res”, destacant també el treball de l’executiva que ha acabat el seu mandat i al seu secretari general, Ernest Blanch, pel seu treball, i donava la benvinguda a la nova executiva de la qual cal destacar la integració de l’altra candidatura.

El 4t Congrés Provincial del PSPV-PSOE també comptava amb la intervenció de l’alcaldessa de Castelló i secretària executiva de PSOE, Amparo Marco, qui ha donava l’enhorabona al nou secretari general, Samuel Falomir, i ha afirmava que “tens a tota l’organització, a tot el partit darrere de tu per a fer d’aquest partit el que és, un partit fort, que l’any 2023 aconseguirà més vots, més regidors, més alcaldies i una altra vegada la Diputació de Castelló”. Així mateix, Marco també agraïa a l’executiva anterior el seu treball durant aquests quatre anys “per haver aconseguit més vots, més alcaldies i la Diputació de Castelló”.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, era l’encarregat de tancar el congrés on ha lamentava la “deslleialtat profunda del PP que, en compte d’ajudar als Fons Europeus, han estat malparlant dels governs que els estem gestionant”. Puig també ha destacat el fet de liderar un govern en el qual es “treballa per a totes i tots”. “Hem generat més de 340.000 llocs de treball i hem donat estabilitat, la qual cosa és fonamental perquè ningú es quede enrere”, ha conclòs.

Cal assenyalar que l’informe de gestió de l’executiva que hui acaba el seu mandant ha sigut aprovat pel 89,21 %. Així mateix, la llista de la nova executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló ha comptat amb 145 vots a favor i 60 en blanc; el Comité de Comptes amb 164 a favor, 39 en blanc i 1 nul; el Comité d’Ètica i Garanties amb 166 vots a favor i 38 en blanc; el comité provincial amb 170 a favor 34 en blanc i 1 nul; el Comité Nacional amb 163 a favor i 42 blanc; i el Comité Federal amb 139 a favor i 66 en blanc.

La mesa va estar construïda per: Xaro Miralles com a presidenta, Sebastià Roglà com a secretari d’actes, Miriam Cabrera com a secretària de notes, Patricia Puerta com a vocal i Fernando Barrachina com a vocal.