Fabra signa a Benassal el programa de balnearis per a majors

642
PUBLICITAT

Presidente Benasal 1

-Nota de premsa-

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha subratllat que la Generalitat promociona la salut, l’oci i el temps lliure de més de 400.000 persones grans a la Comunitat Valenciana i, enguany, destinarà més de 20 milions d’euros a fomentar l’envelliment actiu. El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes en la signatura del protocol de col · laboració entre la Generalitat i balnearis de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament del programa de termalisme valencià 2014-2015. Durant la seva intervenció, Alberto Fabra ha remarcat que la Generalitat està “totalment compromesa amb l’envelliment actiu i al benestar de la gent gran, i tots els programes posats en marxa són un compromís d’aquesta administració perquè puguin seguir comptant amb el reconeixement de tota la societat “. “Perquè amb el seu esforç i el seu treball-ha continuat-han contribuït que puguem tenir les condicions de qualitat de vida que tenim en l’actualitat”.

Presidente Benasal 2

Presidente Benasal 3

Per tot això, el Consell seguirà mantenint els programes de promoció de la salut, d’oci i temps lliure com Termalisme Valencià, Vacances Socials, Coneix la teua Comunitat, No estigues sol en Nadal; i també els programes de promoció de l’autonomia personal com Menjar a Casa, Major a Casa, Telèfon del Major o el Servei d’Ajuda a Domicili.

“L’envelliment és un desafiament per a la societat i per a totes les generacions. Per això, els governs hem de prendre mesures per assegurar que durant la vellesa, les persones gaudeixin d’una bona qualitat de vida i tinguin a la seva disposició polítiques i programes específics per aconseguir-ho “, ha corroborat el president de la Generalitat. El programa de termalisme valencià va ser posat en marxa el 1995 perquè les persones grans que ho necessiten reben tractaments termals especialitzats en balnearis de la Comunitat en unes condicions econòmiques més assequibles.

“Ara, 19 anys després, la gent gran continua, any rere any, gaudint del programa que és una oportunitat immillorable de descans, de teràpies i també de relacionar-se socialment”, ha apuntat el president, que ha recordat que des de 2010 s’han beneficiat d’aquest programa més de 22.600 grans.

1,3 milions per al programa de termalisme

Fabra ha detallat que aquest any la Generalitat manté la convocatòria de 10.000 places, com en el programa anterior, per a estades en sis balnearis: la Vilavella, Montanejos, Verche (Carrers), Font Podrida (Requena), Cofrents i Benassal. El pressupost destinat per al finançament de places del programa de termalisme valencià supera, aquest any, els 1,3 milions d’euros.

El cap del Consell ha recordat que els balnearis de la Comunitat estan inclosos en l’oferta que realitza anualment l’IMSERSO per a gent gran de tot Espanya, “i això diu molt de la professionalitat, qualitat i competitivitat del producte de termalisme valencià”.

“A més, això té relació directa amb el turisme de salut ja que prop de 400.000 turistes visiten la Comunitat i realitzen activitats de salut i bellesa durant el seu viatge”, ha apuntat Fabra.

El balneari de Benassal, un revulsiu turístic

La signatura del protocol de col · laboració entre la Generalitat i balnearis de la Comunitat per al desenvolupament del programa de termalisme valencià ha tingut lloc al Balneari de Benassal, “tot un revulsiu turístic i econòmic per l’Alt Maestrat”, segons ha explicat Fabra.

“Al poc temps d’assumir la Presidència de la Generalitat vaig tenir l’oportunitat d’inaugurar i, tres anys després, s’ha consolidat com un dels centres turístics de major importància en matèria termal de la Comunitat Valenciana”, ha destacat el cap del Consell.

Aquest centre va comptar amb 6’4 milions d’euros d’inversió, va ser impulsat per la Generalitat i es va fer realitat amb el suport de la Diputació de Castelló i la col · laboració de l’Ajuntament i l’empresa gestora.

“A través d’infraestructures com aquest balneari, estem posant en valor a petites poblacions de l’interior de la nostra Comunitat que tenen molt a oferir”, ha subratllat. “Aquest centre d’hidroteràpia-ha afegit-ha estat un factor determinant per incrementar el nombre de visitants i, el que és més important, a través del Programa de Termalisme Valencià, al llarg de tot l’any moltes persones grans gaudeixen d’estades de descans i tractaments termals “.