#f2015Vilafranca Tot a punt per a les festes de Vilafranca

877
Jimena Folch Querol, reina infantil 2015

PROGRAMA COMPLET DE LES FESTES

Vilafranca es disposa a viure deu dies intensos amb una programació festiva variada i pensada per a tots els públics.

La Comissió de Festes, integrada per 24 membres ha estat l’encarregada de preparar i organitzar cada un dels actes. Aquest grup de joves també serà qui, durant cada jornada, serà present a les activitats per assegurar el seu correcte desenvolupament. Així mateix, les dames de les festes, que seran presentades aquest divendres, també són les protagonistes. Jimena Folch Querol serà la reina infantil de les festes. Les seues dames seran Aitana Campos Abellán, Alba Solsona Altaba, Carla Serra Fernández, Llara Prado Moliner, Maite Prades Tena, Mar Gual Prades, Paula Falcó Prades, Sara Ferrer Falcó, Zaira Prades badal i Sofia Ribes Prades. Les dames majors seran Lara Bellés Domingo i Marta Bernad López. Totes elles seran les representants del poble en els diferents actes.

Els actes taurins cobren especial importància durant aquestes festes. A la Plaça Blasco d’Alagó s’instal·la, com ja és tradició, el recinte taurí format pels cadafals de les penyes del municipi i els carrers adjacents es tanquen perquè els toros també discorrin per elles. La programació compta amb desencaixonades de bous, corro de vaques, tancaments, bous embolats, la setzena edició del concurs de retalladors que tindrà lloc a la plaça de toros i l’exhibició d’emboladors amb les quadrilles B & I, El gotelé de Cantavella, Mosquerola i Colmenar de Oreja, de Madrid. Aquest any, durant les festes, hi participen les ramaderies dels Germans Colomer, la Masà d’Ares del Maestrat, Germans Bellés, Tomás Alejandro “Tomaset” de Benicàssim, Germans Navarré Greogorio de Mora de Rubielos, Ciriaco Toscano Martín, Mijares “Capota” i Antonio Fernández García.

Monòlegs a les festes de Vilafranca
Monòlegs a les festes de Vilafranca

La música és un altre dels plats forts de les festes. Les orquestres i discomòbil amenitzaran les nits i matinades dels dos caps de setmana i també hi haurà actuacions dels locals Nandet, el grup musical Dolces Cançons, les actuacions de la Rondalla i el grup de ball de Vilafranca i les orquestres Ciclades i Entrepit. Diumenge dia 9, Flipy, Xavier Dltell i Enric Company portaran els seus monòlegs fins a la carpa de festes sota el títol “Con la música a otra parte”. El Ball Plà, infantil i adult, ompliran de tradició la Plaça Blasco d’Alagó acompanyat per la música de la Unió Musical de Vilafranca.

Bous i orquestres a les festes de Vilafranca

Diferents jornades de la setmana festiva estan dedicades a un col·lectiu. Per exemple, el dia de les penyes, el dia dels nens, de les disfresses, dels Quintos i de la gent gran amb activitats enfocades a aquest públic. A més, els xiquets i xiquetes compten amb jocs al matí i també podran participar d’una tancada i bou embolat infantil organitzat pel Club Taurí del municipi.

Construcció d'un arc
Construcció d’un arc

Les activitats esportives també són presents aquest any. L’exhibició de bàsquet amb el CB Benicarló, les finals dels campionats de futbol sala i frontenis, la matinal ciclista infantil o les Olimpíades Populars, són algunes d’elles. Altres actes programats són la vuitena concentració i sortida motera, el tir a la guàtlera o al plat i les caminades pel terme municipal. Els més esperats són el concurs de paelles, la desfilada de disfresses i el sopar popular amb el concurs de decoració de taules en què els veïns es vesteixen a joc amb la temàtica triada per concursar.

Ball Pla28