Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El dissabte s’inaugura l’exposició de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. Obres 1963-1979 amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears, Francesca Tur

El dissabte comença el taller Eines dels pintadors de Morella la Vella en aquest emplaçament

El diumenge al convent de Sant Francesc s’obre l’exposició Un ball de quatre temps de Joan Tosca

El divendres també comença l’exposició Memòries oblidades a la Llotja de l’ajuntament de Morella

Morella emplena les seues sales d’exposicions durant el mes d’agost. El dissabte s’inaugura l’exposició de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. Obres 1963-1979 a les 13.00 hores a les Sales Gòtiques on participaran el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Cultura, Participació i Esport de les Illes Balears, Francesca Tur. Calroandrés és un pintor realista de renom que durant els anys 60 i 70 va estar instal·lat a Morella i va pintar els seus carrers i paisatges. Aquest és un projecte expositiu que es pot fer gràcies a la col·laboració del Govern Balear.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha aprofitat per a “agrair la proposta per a que es puga realitzar aquest projecte”. A més, ha destacat que “es tracta d’una exposició de gran nivell que, curiosament, tot i haver pintat a Morella, l’autor mai havia exposat a la nostra ciutat”.

El divendres s’inaugura l’exposició Memòries oblidades a la Llotja de l’ajuntament a les 19.30 hores. Aquesta mostra fotografies en alta resolució de l’Església Arxiprestal de Morella. Finalment, el diumenge s’inauguren al convent de Sant Francesc Un ball de quatre temps de Joan Tosca i l’exposició Els peirons amb creus monumentals de pedra des del segle XV al XX a les 12.00 hores. Així, l’activitat cultural s’intensifica a la ciutat durant l’agost on l’afluència de visitants és major.

Rocío ha destacat que “les sales d’exposicions alberguen més exposicions durant el mes d’agost a causa de l’afluència de gent que té la ciutat”. A més, l’edil ha comentat que “les exposicions són de temàtiques i tècniques variades per a que morellanes, morellans i visitants puguen gaudir de l’art i la cultura a Morella”. Rocío ha recordat que “les diferents sales d’exposicions de Morella estan obertes a albergar exposicions durant els anys d’Anunci i Sexenni amb la campanya Vols exposar a Morella?”. Aquesta iniciativa pretén que les sales d’exposicions tinguen activitat durant tot l’any. Així, per a poder mostrar les obres cal fer arribar les diferents propostes a l’ajuntament de Morella i coordinar la disponibilitat de les sales per a ubicar les obres a les Sales Gòtiques, la Llotja, les torres de Sant Miquel o el convent de Sant Francesc.

Demostració de com fabricaven les eines amb pedra els pintadors de Morella la Vella
Morella la Vella, on s’ubiquen les pintures rupestres, ofereix aquest cap de setmana una nova proposta cultural a l’albergar un taller on es realitzen eines amb pedra de la manera en què ho feien els habitants de les coves i abrics d’aquest paratge. Sota el títol Eines dels pintadors de Morella la Vella es mostra als visitants les tècniques de manipular les pedres per a construir ganivets i altres utensilis habituals en eixos temps. Aquesta és una activitat més dins del centenari del descobriment de les pintures rupestres de Morella la Vella, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO i que durant aquest any han reobert les seues portes.

Així, el taller comença el dissabte i es realitza durant les visites a l’emplaçament a les 12.00 hores. Cal recordar que Morella la Vella es pot visitar amb inscripció prèvia a l’oficina de turisme de Morella on s’informarà, també, dels diferents horaris de visita depenent del dia. D’aquesta manera, les pintures es poden visitar els dissabtes al matí d’11.00 a 13.00 hores i a la vesprada de 16.00 a 18.00 hores. Els diumenges l’horari és només pel matí.