Exposició “El primer art europeu vist pels europeus del futur” a La Valltorta

699
PUBLICITAT

Nota de premsa del Museu de La Valltorta

El museu de la Valltorta inaugura el dimecres 21 de octubre a les 17 hores, l’exposició temporal:”El primer art Europeu vist pels europeus del futur”. A l’acte asistira Josep Cristià Linares i Bayo, el cap de Cultura de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, qui lliurarà en aquest acte el guardó a Sofía Sofrone, una de les guanyadores del concurs europeu de dibuix sobre art rupestre, celebrat al 2019 i organitzat pel CARP. Sofia, alumna del CRA Aiguaneu (Catí, Culla, La Torre en Besora i Vilar de Canes) va quedar tercera en la categoria dels 10-14 anys i encara no se li havia pogut lliurar el premi a causa de la pandèmia.

L’exposició es una mostra que reflecteix com els escolars veuen l’art rupestre, són 87 dibuixos procedents de 19 jaciments visitables de 5 països: Portugal, Espanya, França, Itàlia, i Azerbaiyán. Van participar un total de 28000 xiquets entre els 6 i els 14 anys. Juntament amb l’exposició, s’ha editat un llibre-catàleg. Tot aquest projecte dels Itineraris Culturals d’Art Rupestre, ha estat subvencionat per la Comissió Europea i el Consell d’Europa dins de la seua convocatòria “European Heritage Stories”.

Aquesta exposició temporal ha estat ja en Siega Verde, en el museu de Salamanca (Salamanca), en el Dolmen de Soto (en Trigueros), ara estarà un mes en el museu de la Valltorta (Tírig) i continuarà en el Centre de Artre Rupestre de Monfragüe (Diputació de Cáceres), Arnedo( La Rioja) i en Hellín (Castella la Mancha).