Expliquen la història dels Sis morellans assassinats pel franquisme

515
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella va acollir la xerrada Sis morellans assassinats pel franquisme. Llei de fugues. Aquesta és una activitat de memòria històrica que tracta d’explicar els fets produïts a partir d’un enfrontament entre els maquis i la Guàrdia Civil el 17 de novembre de 1947 al Mas d’en Bela de Baix a Portell i que posteriorment van ser assassinats a Benicarló. Precisament al cementeri d’esta ciutat del Baix Maestrat, on està la fossa comuna, el pròxim 21 de novembre es realitzarà un homenatge coincidint amb l’aniversari de l’assassinat.

Cal explicar que aquesta és una iniciativa del Grup per la recerca de la memòria històrica de Castelló, la qual va arribar a mans de l’Ajuntament de Morella a través de les famílies morellanes de les víctimes. Així, també participen l’ajuntament i l’associació ABRIL de Benicarló on estan soterrats. A més, compta amb una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “aquesta xerrada ens presenta la història molt propera de les moltes que s’han explicat sobre la repressió franquista i que també es va patir a Morella”. L’edil ha explicat que “és important conéixer aquestes parts de la història de la nostra comarca i donar suport al treball que les associacions i familiars estan fent” i ha aprofitat per a “agrair la implicació de les persones que han organitzat aquesta interessant xerrada i han explicat la història d’estos Sis morellans assassinats pel franquisme”.