Experiments divertits a l’IES Vilafranca

1027
Diverticiència IES Vilafranca
PUBLICITAT

Alumnes de 1r i 3r d’ESO de l’IES Vilafranca han realitzat recentment diversos experiments que els han permés divertir-se alhora que aprenien biologia.

Descobrir propietats de l’aigua va ser l’objectiu de l’alumnat de 1r d’ESO que va realitzar experiències pràctiques per comprovar dues de les seues singularitats: la capil·laritat i la tensió superficial. Així, per exemple van posar 70 gotes d’aigua damunt d’una moneda sense que caigueren. Gots comunicats amb colorant alimentari i dibuixos amb llet van ser altres propostes pràctiques. L’objectiu va ser comprovar aquestes singularitats que permeten, entre altres coses, que alguns insectes caminen per damunt de l’aigua o que les plantes puguen absorbir aquest líquid element.

També els estudiants de 3r d’ESO, d’altra banda, van tindre una pràctica de laboratori. Va ser amb el propòsit de conèixer un poc més què hi ha dins de la nostra boca. Van agafar cèl·lules de la mucosa bucal amb escuradents i després les van fixar, els van posar colorant blau i ho van observar tot pel microscopi.