Esclat de Natura
-Més de 150 persones estan implicades en aquest homenatge a la naturalesa
-Tere Boix impulsa la iniciativa que aglutina a diferents associacions i col·lectius

Música, disseny, paraules, representacions, dansa i poesia es donaran la mà a Albocàsser amb motiu de l’Esclat de Natura. I és que després de l’èxit de la partida d’escacs humans de l’any passat, l’artista Tere Boix està impulsant un nou projecte multidisciplinari que involucra diferents associacions de la localitat, fins i tot a un grup de danses del ventre de Castelló. El 15 d’agost a les 20h es podrà disfrutar en el Carrer de la Font d’un acte que ha despertat molta expectació prèvia. La base de l’acció artística, en la qual participaran persones de totes les edats, són les quatre estacions: primavera, estiu, tardor i hivern.

Es tracta d’una proposta en la que “col·labora molta gent”, destaca Tere Boix, i que no seria possible sense la participació de les associacions i col·lectius de la localitat. Segons explica Boix, porta al voltant d’un mes treballant en el disseny dels vestits. La dificultat, apunta, radica en la qualitat perible d’alguns dels materials naturals que utilitzarà en la seua confecció i el 15 d’agost han de portar les models.

Gespa, aigua, flors, fulles, joncs… seran la base de les elaboracions per a la primavera. Mentre que l’estiu comptarà amb el sol, les palmeres, el blat… com a font d’inspiració. L’ametla, la vinya, el vent i les fulles seques protagonitzaran la tardor. I l’hivern comptarà, entre d’altres, amb la llana, les oliveres, el foc i el fred.

L’artista ha avançat que els xiquets, coordinats per l’AMPA de la localitat, tindran un paper destacat en cadascuna de les estacions: amb les garlandes a la primavera, sembrant en l’estació de l’estiu, jugant com abans a la tardor o apareixent acompanyats de diferents animals a l’hivern. També el paratge natural de Sant Pau, exemple de cadascuna de les estacions, tindrà el seu protagonisme. Folklore, cultura, tradició… tindran cabuda en aquest homenatge a la naturalesa.

A més, assenyala que els tres dies següents a l’Esclat de Natura, 16, 17 i 18 d’agost, hi haurà una exposició en el Safareig perquè es puga apreciar amb més detall tot el confeccionat per a l’ocasió. L’acte compta, a més de la col·laboració de diferents col·lectius i associacions, amb el patrocini de l’ajuntament de la localitat i la Diputació de Castelló.