Exitosa jornada aplequera a Vallibona

762
PUBLICITAT

DiaDia

Els actes programats el passat dissabte 17 de març a Vallibona per l’organització de l’Aplec dels Ports 2018 de Vilafranca, van tindre una gran participació.

La jornada començava amb una caminada teatralitzada que eixia des de l’Àlberg La Pastora situat junt a l’ermita de San Domingo. A la caminada van participar unes 90 persones que van poder conéixer com va ser la vida del “maqui” vallibonenc Florencio Plà Meseguer “La Pastora”. Alguns dels membres de la comissió organitzadora, van representar escenes de la vida de La Pastora al llarg dels 6’3 quilòmetres de recorregut.

Després, alguns dels participants a la marxa van dinar a l’Alberg.

Ja per la vesprada, tenia lloc a l’Ermita de San Domingo, la projecció d’un programa de “Fulles Grogues” de RTVV emés al 1990 sobre el moviment “maquí” al territori valencià on apareixia  una entrevista a La Pastora.

Els actes es van tancar amb una reunió comarcal, a la qual assistents de diverses localitats d’Els Ports, van tractar aspectes relacionats amb la festa comarcal.

Així amb aquesta jornada a Vallibona, s’aconseguia un dels objectius de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports 2018, apropar l’Aplec a les localitats més menudes de la comarca i donar visibilitat a les mateixes.

La propera cita aplequera tindrà lloc el dissabte 14 d’abril, amb la segona festa pro-aplec, que tindrà lloc a Villores. Els actes principals de la jornada estaran dedicats a la gent més gran de la comarca. Per la nit es coneixerà el cartell anunciador de l’Aplec 2018.