Èxit total de la Nit de l’Art a Vilafranca, amb galeria de fotos

588
PUBLICITAT
-Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca-

Vilafranca va celebrar la nit del dissabte 5 de juliol, des de les 22 hores fins a la 1 de la matinada, la Nit de l’Art. El nucli antic de la localitat va acollir diferents exposicions amb entrada lliure, art al carrer, música en directe i entrada gratuïta als museus.

Els veïns van respondre de manera participativa desplaçant-se pels cinc escenaris on es va desenvolupar aquesta iniciativa innovadora al municipi que pretén donar a conèixer el patrimoni cultural del barri antic i les activitats artístiques que practiquen els seus veïns, tot en un horari poc habitual. Els expositors es van situar en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, el Carrer Major, la Placeta de Baix, Carrer Sant Roc, al Pati de Sant Roquet, el pati de la casa senyorial d’Els Brusca, l’Ajuntament i el Carrer Abadia i Hospital. Va ser la prmera edició, organitzada amb motiu dels 775 anys de la Carta Pobla del municipi. Tot va començar amb l’espectacle La Familia, a càrrec de La Xalera, que va conduir als espectadors cap al nucli antic de Vilafranca. Nitdelart1 Nitdelart2 Nitdelart3 Nitdelart4 Nitdelart5 Nitdelart6 Nitdelart7 Nitdelart8 Nitdelart9 Nitdelart10 Nitdelart11 Nitdelart14 Nitdelart15 Nitdelart16 Nitdelart17 Nitdelart12 Nitdelart13

Rabera Eclèctica
A les Sales Gòtiques es va poder visitar el retaule Valentí Montoliu, l’exposició de fotografia “Perifèria II” de José Ferrer o també la fotogràfica de Isonomia, així com la mostra d’aquarel • les “Passejant AMB Afrodita” de Pepa Úbeda. Al carrer Major, Àlex Camañes va instal • lar la seva exposició “Motors d’un poble, Vilafranca”. El públic també va poder contemplar l’exposició de fotografia “Vilafranca Infraroja” o les manualitats i tallers infantils de pintures rupestres que van realitzar Amics de la Valltorta i Gasulla. A més Lacomba va oferir els seus olis i plumes, Patricia García les seves creacions en oli i Jacinta Gómez el punt de creu i el brodat.
A la Placeta de Baix, Grup de Ball i Rondalla de Vilafranca va mostrar una exposició de fotos i indumentària tradicional i al carrer Sant Roc, es va poder veure un bona representació de les manualitats que realitzen els veïns de la localitat com Frivolités, pachwork, brodats en tul o maquetes de construccions de pedra en sec, entre d’altres. El body painting va ser una altra de les disciplines artístiques que va despertar l’interès dels veïns. Va ser gràcies a Etelvina Prades, Consuelo Piaja, Anna Folch, Grup de Boixeteres Guipur, Neus Julian, Mari Carmen Vicente i Javier Ferrer. No va faltar la mostra artística dels alumnes del Ies de Vilafranca.
Al pati de Sant Roc Corinne Julve va mostrar com es restauren fotografies antigues. Al carrer Abadia es van poder veure els acrílics de Xelo Prades, Santi Tena, Celia Castell, Inma Marquès i Vicente Bernad, a més de les aquarel • les de Carles Sanz i els “Socarrats” de Lola Ripollés.
Les actuacions i visites guiades es van succeir en els diferents espais. Així es va poder escoltar el quartet de clarinets de la Unió Musical de Vilafranca, a la rondalla, Dolces Cançons, el violoncel de Pere Joan Carrascosa, la fotografia i la poesia de La Rabera Eclèctica i el seu projecte La Rabera Interior, o el cant coral a càrrec de l’associació Luis Miralles del Carro. No va faltar a la cita el pallasso Nandet i la lectura dramatitzada organitzada per La Xalera.
Va despertar especial interès la visita guiada al campanar. Les dues visites previstes es van convertir en visites continuades a càrrec d’Óscar Fabregat.
Joe Petraski i els carnissers del Tango van posar el punt i final a una iniciativa que va revolucionar la part antiga de la localitat.
La Nit de l’Art ha estat organitzada pel grup d’animació La Xalera i el festival de teatre Capsigrany amb la col • laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.