Èxit del segon congrés l’Educacció a Vilafranca

431
Educacció Vilafranca (1)
Inauguració

-Més de 200 professors i 100 pares assisteixen a les ponències

Més de 200 professors de secundària i mestres han participat en la segona edició del congrés l’Educaccció que s’ha celebrat a la Casa de Cultura de Vilafranca. Tots els participants han valorat la qualitat de les ponències i comunicacions.

En la inauguració el director territorial d’Educació, Robert Roig, ha posat en valor que s’organitze un congrés d’aquestes característiques en una localitat com Vilafranca. Els directors del col·legi i l’institut de la localitat, Carlos Colom i Alfonso Roig, han agraït la bona acollida del congrés, que va tancar inscripcions poques setmanes després de la seua obertura. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha animat als organitzadors a continuar amb noves edicions i ha manifestat el total suport del consistori i el poble a aquesta iniciativa.

En les ponències Toni Solano ha desenvolupat l’ABP, o aprenentatge amb projectes. I Santiago Moll, des de Balears, ha incidit en els pilars de l’aprenentatge cooperatiu.

Enguany com a novetat el congrés s’ha obert als pares. De fet, 300 persones entre pares i docents, han omplert la sala d’actes de la Casa de Cultura per a assistir a la ponència d’Álvaro Bilbao sobre com funciona el cervell dels xiquets i xiquetes.

Comunicacions

Com en la primera edició no han faltat les comunicacions de professors que treballen en les comarques de Castelló. Alberto Toro i Marta Arguis han presentat “Con nuestro saber aprendemos a ser”. I Juanjo Herrero i alumnat de primària han exposat “Bee bot, robótica en infantil y primaria”. A més, David González ha dissertat sobre “Aprendre a ser, una experiència pràctica a l’aula”.

En secundària, Ana Bono ha incidit en els 10 colors del talent informàtic. Jordi Marín i alumnat de secundària, per la seua banda, han relatat com és l’avaluació sense exàmens. I finalment Raül Gonzàlez i Lledó Queral han presentat “L’Incident”.

El congrés l’ha organitzat el col·legi de Vilafranca, l’IES de la localitat i l’Ajuntament amb la col·laboració de nombrosos voluntaris.