Èxit del III Seminari Internacional de Formació sobre l’art rupestre a Morella

97
Èxit del III Seminari Internacional de Formació sobre l’art rupestre a Morella
Èxit del III Seminari Internacional de Formació sobre l’art rupestre a Morella

Durant el cap de setmana se ha celebrat a Morella el III Seminari Internacional de Formació per a Personal d’atenció al públic en enclavaments d’Art Rupestre Patrimoni Mundial i animadors turístico-culturals del medi rural. D’aquesta manera, més de 100 professionals del sector han participat en les diferents activitats del seminari a pesar de les dificultats que ha generat el temporal de neu a la ciutat. Així, els organitzadors, professorat i alumnat han valorat positivament el seminari.

Durant l’acte de cloenda han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el director de Servitur Dels Ports, José Luís Soler, i el Coordinador tècnic de l’Itinerari Cultural PRAT-CARP, Ramón Montes. A més, s’han entregat els diplomes al nombrós alumnat del seminari. Cal recordar que aquest seminari està organitzat per la Ruta dels 3 Reis, l’ajuntament de Morella i col·laboren el Ministeri d’Educació i Cultura i Esport, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ARAMPI, Camins de l’Art Rupestre Prehistòric i el Consell d’Europa.

L’alcalde de Morella ha fet “una valoració molt positiva d’aquest seminari per la gran quantitat d’alumnes que s’han inscrit i que han vingut a Morella a conéixer aquest patrimoni tan important que tenim, com són les pintures rupestres de Morella la Vella”. Ripollés ha comentat que “ha sigut una llàstima que no hagen anat a Morella la Vella a causa de la neu, però això també vol dir que tornaran per a gaudir d’aquest. Finalment, l’edil ha aprofitat per “agrair la il·lusió i dedicació que tenen els professionals d’aquest sector i vindre a aquest seminari a pesar de la climatologia que hi ha hagut a la ciutat aquestos dies”.

Morella la Vella
Morella la Vella és un emplaçament dins del terme municipal que compta amb coves i abrics amb pintures rupestres. Aquestes estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO i durant el 2017 van complir el centenari del seu descobriment. Actualment, les pintures rupestres de Morella la Vella són visitables durant els caps de setmana i festius en grups reduïts i amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme. Així, les visites estan programades els dissabtes al matí, a les 11.00 hores i a les 12.30 hores i a la vesprada a les 16.00 hores. Els diumenges només amb l’horari de matí.