Èxit de participació en la primera edició de la mostra ‘Pasqua a Ca Nostra’ d’Albocàsser

543
Èxit de participació en la primera edició de la mostra 'Pasqua a Ca Nostra' d'Albocàsser
PUBLICITAT

Els safaretjos municipals d’Albocàsser van acollir la primera edició de la mostra ‘Pasqua a Ca Nostra’, marcada per la gran afluència de veïns i veïnes que van visitar les seues diferents exposicions. La mostra, creada per Saó Espai d’Art i organitzada per l’Ajuntament d’Albocàsser, tractava de mostrar les peculiaritats més representatives d’aquesta època de l’any, incidint en activitats i rutines que veïns i veïnes de la localitat realitzen.

Així, l’arribada de la Pasqua també ho és de la primavera, del temps amb la família, del bon clima o de reconnectar amb la naturalesa amb excursions. Aquests conceptes es van intentar plasmar en cadascuna de les obres exposades. També va haver-hi espai per a exhibir la gastronomia típica com el tombet o la Mona de Pasqua, mostrar jocs tradicionals com el sambori o la corda, o de recrear tradicions populars per Pasqua com les processons que es porten a cap. A més, es van crear siluetes de persones que il·lustraven diverses activitats populars, adornades amb robes tradicionals.

La situació cèntrica dels safaretjos i la presència d’aigua en el seu interior van ser factors determinants per a decidir que albergara l’exhibició. També el contacte amb l’aigua es va treballar des de Saò Espai d’Art, deixant imatges per a la posteritat amb arcs de sant Martí protagonitzant l’escena. A més, a la nit es va il·luminar l’estada, una escena poques vegades vista en els safaretjos. La mostra va aconseguir connectar les arrels d’Albocàsser amb els costums i tradicions de Pasqua.