Èxit de participació en el curs sobre tòfona negra organitzat per la Diputació de Castelló

317

Nota de la Diputació de Castelló

Hi han assistit més de 60 persones interessades a aprofundir els seus coneixements sobre la tòfona com a nou recurs econòmic

El saló d’actes de l’edifici de Noves Dependències de la Diputació de Castelló ha acollit el cicle ‘Tòfona, Truficultura i Desenvolupament Rural’ en què s’ha aprofundit en el potencial que té aquest preuat fong com a generador d’ocupació i riquesa a la província. De la mateixa manera, a través del Servei d’Assessorament en Truficultura, s’han abordat altres aspectes més tècnics sobre la producció i aprofitament com a nou recurs econòmic d’aquesta matèria primera durant aquest cap de setmana.

A la cita han acudit més de 60 interessats en aprofundir els seus coneixements sobre la tòfona, des emprenedors, agricultors o professionals del sector agrícola i forestal, vinguts de diferents punts de la província i altres comunitats autònomes, com Aragó, Catalunya o Madrid. Tal com ha confirmat el Diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, “tal ha estat l’èxit de convocatòria en aquest curs, que ens estem plantejant repetir al mes de febrer per a totes aquelles persones que han quedat en llista d’espera”.

Roig ha destacat la importància que tenen aquestes accions de formació, ja que “aprofundeixen en el paper turístic i gastronòmic de la tòfona negra, oferint eines que incrementen les possibilitats econòmiques de futur per a l’interior de la província”. En aquest sentit, Roig ha posat èmfasi que “s’ha de seguir treballant per equilibrar l’oferta i la demanda d’aquest preuat fong, a educar en el seu consum ia desenvolupar les potencialitats micoturísticas dels municipis”.