DiaDia

El passat dissabte 14 d’abril, la localitat de Villores acollia la segona festa pro-aplec amb el títol “una mirada des del passat”.

Les activitats van començar pel matí a La Bassa, amb una fireta de sabers on la gent gran de la comarca va explicar activitats i oficis de cada poble. Així es van mostrar oficis com el de l’espardenya, les faixes, l’alfareria, el sabó, el gravat picant pedra, la cistelleria, les rosques, el paper arrissat…

La gent gran de Vilafranca va portar jocs tradicionals com per exemple el doli o la comba.

Al migdia tenia lloc al frontó de Villores, un dinar per a unes 180 persones, amb paella elaborada pel cuiner vilafranquí Hector Ferreres.

Per la vesprada a la zona de l’Ajuntament, es va realitzar un divertit acte en format de showcast conduit per Zaira Fabregat i Emma Llopis, amb entrevistes a les persones que havien participat a la fireta de sabers. Al showcast no fa faltar cançons populars en la nostra llengua, entre cadascuna de les entrevistes.

A continuació, arribaria el moment del bureo, amb l’actuació de la Rondalla i Grup de Ball de Vilafranca. Molts dels presents es van animar també a ballar.

Els actes d’aquesta segona festa pro-aplec finalitzaven per la nit amb un sopar al pavelló i l’actuació de l’orquesta Pelillo i el DJ forcalla Omar Selekta.

Amb aquesta segona festa pro-aplec, des de l’organització de l’Aplec dels Ports 2018 de Vilafranca, s’ha aconseguit un dels objectius que tenien marcats, fer arribar l’Aplec a tots els àmbits d’edat de la població, ja que el primer pro-aplec va estar dedicat als infants.