Èxit de participació a la Fira d’Oficis de Benassal

104
Fira d'Oficis de Benassal
Fira d'Oficis de Benassal
PUBLICITAT

Aquest matí s’ha inaugurat la Fira d’Oficis de Benassal davant d’una gran expectació de veïns, veïnes i visitants que s’hi han acostat per conèixer els antics treballs i ocupacions gremials del municipi. Així, doncs, a les 11.30h s’ha obert oficialment la fira, tot i que un dels moments més esperats del dia ha arribat al voltant de les 11h amb l’arribada del Cotxe de Línia Històric fins a Benassal. Durant el matí també s’ha pogut observar l’emparellament de la Rèqua, un dels costums més antics de Benassal en què diversos matxos s’ordenen per formar un mitjà de transport primigeni. El mestre Carles Salvador ja el va recollir als seus escrits sobre la localitat. L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha agraït a tots els que fan possible l’esdeveniment, que ha esdevingut un emblema de Benassal des de la seva posada en marxa.

Al migdia també s’han visitat els carrers engalanats que participaven al concurs de decoració de la via urbana. Veïns i veïnes del municipi s’han unit per crear adorns que estan deixant estampes precioses i estan captivant gran part de visitants que els fotografien. Aquest any destaca la presència dels oficis relacionats amb el procés de la llana. El rentat, el verguejat, i l’esmolament són tots els passos pels quals passa la llana per a la posterior cosida de peces de roba amb ella. En aquest sentit, es posarà en marxa un antic teler. D’altra banda, el treball amb espart forma part d’una de les principals atraccions de la Fira.

Benassal està fent marxa enrere en el temps. Un túnel cap a principis de segle passat on es pot descobrir, durant tot el cap de setmana, com vivien generacions passades però no tan llunyanes. La proposta cultural del 2023 està composta per 56 parades visitables que rememoren antics treballs i ocupacions vinculades al camp, a la ramaderia oa tasques manufacturades. Fins demà diumenge a les 19h hi haurà temps de conèixer Benassal i les seues arrels.