Èxit de les visites guiades i temàtiques a Morella

548
Visites guiades de Morella
PUBLICITAT

Durant tot el mes d’agost s’han realitzat diferents visites a la ciutat amb molta participació
Aquestes conclouran durant el cap de setmana on es podrà conéixer el jaciment visigòtic del Mas Sabater-Cantera de la Parret
Ruta en BTT i teatre amb El Porter completen l’agenda del cap de setmana a Morella

Morella, 27 d’agost de 2021 – L’Ajuntament de Morella ha organitzat diferents visites guiades a la localitat durant el mes d’agost. En aquestes, s’ha pogut conéixer de primera mà la història de la ciutat amb rutes de diferents temàtiques com Les dones en la història de Morella, la Morella del Segle d’Or i Històries i llegendes al voltant del castell. També hi ha hagut visites panoràmiques i nocturnes a la ciutat, així com a altres espais més allunyats del nucli històric com és la Fàbrica Giner. Les visites han comptat amb una elevada participació i en totes s’ha completat l’aforament contemplat per a complir les mesures sanitàries i de seguretat enfront de la COVID-19.

Cal explicar que aquestes visites conclouran aquest cap de setmana al jaciment visigòtic del Mas Sabater-Cantera de la Parreta. Hi haurà dues visites guiades el dissabte a les 19.00 hores i el diumenge a les 11.30 hores. Aquest és un poblat datat del segle VII i compta amb un edifici central que es creu que tina 12 metres d’altura. A més, hi ha una altra part d’aquest assentament d’origen andalusí, de manera que es tracta d’una troballa molt important i que l’Ajuntament de Morella ha demanat que es declare Bé d’Interés Cultural per part de la Generalitat Valenciana.

La regidora de Serveis Turístics, Ana Adell, ha destacat que “les visites guiades han anat molt bé i han completat l’aforament en totes i cadascuna d’elles” i ha afegit que “es tracta de rutes diferents i que conten parts de la història de la ciutat, de manera que les veïnes i veïns la coneixen més profundament i de primera mà”. L’edil ha explicat que “amb les visites al jaciment visigòtic finalitzaran les visites i la intensa agenda del mes d’agost a la ciutat de Morella”.


Agenda del cap de setmana
A més de les visites al jaciment visigòtic, Morella alberga altres activitats esportives i culturals durant l’últim cap de setmana del mes d’agost. Així, el dissabte a les 9.00 hores s’iniciarà una eixida amb BTT des de la porta de Sant Miquel organitzada pel Club Ciclista Piñofijo. Aquesta recorrerà una o diferents rutes adaptades a la dificultat de les persones que hi participaran.
El diumenge a les 18.30 hores, el Teatre Municipal acollirà la representació del grup de teatre Balader, El Porter. Les entrades estaran disponibles a la taquilla amb un preu de tres euros. Dos euros amb el carnet d’or.

Nota de premsa Ajuntament de Morella