Èxit de les activitats d’igualtat del cap de setmana a Morella

466
PUBLICITAT

Les xerrades d’Elles Trien II. Teixint complicitats entre Els Ports i Tunísia i el Projecte dones i esport s’han presentat aquest cap de setmana a les Sales Gòtiques

La ciutat de Morella he recuperat l’activitat habitual i aquest cap de setmana s’han realitzat diferents xerrades sobre projectes d’igualtat. Així, el divendres l’Assemblea de Cooperació per la Pau, va oferir una taula redona sobre el projecte Elles Trien II. Teixint complicitats entre Els Ports i Tunísia i el dissabte va tindre lloc la xerrada Projecte dona i esport del projecte Supera-T en Morella.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, i la d’Igualtat, Lola Viñals, han explicat que “es tracta de dos projectes que tracten de donar visibilitat a diferents aspectes de la situació actual de les dones”. Malú, ha destacat que “en la taula redona del divendres van intervindre les representants d’organitzacions tunisianes i les representants valencianes que hi van participar a Tunísia”. D’altra banda, Lola ha explicat que “Supera-T té l’objectiu d’inspirar i visibilitzar la figura de la dona a través de l’esport i la paraula”.

Elles Trien. Apropant la Cooperació a la gent dels Ports i el Maestrat és un projecte de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, en el qual, aquesta edició van viatjar a Tunísia. Així, en la taula redona del divendres van participar Saloua Kenou, de la Association des Femmes Tunesiennes pour la Recherche sur le Développement (AFTURD), i Najoua Baccar, de la Association Tunisienne des Femmes Démocrates, com a representants d’organitzacions tunisianes i Xelo Pérez, Presidenta del Grup de Dones dels Ports, Lola Mallén, Presidenta de l’Associació Adona’t de Castelló, i Zaira Fabregat, tècnica de joventut de Xarxa Jove Els Ports, com a representants d’organitzacions valencianes que han viatjat a Tunísia amb aquest projecte. També va tindre lloc un acte institucional amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau i l’ajuntament de Morella amb motiu de les ajudes del 0,7% que el consistori destina a causes solidàries.

La xerrada del dissabte sobre el Projecte dona i esport va ser a càrrec de Patricia Campos, pilot de reactors de les Forces Armades i exentrenadora de futbol als Estats Units i les jugadores del Club de Bàsquet Femení de Morella.