Èxit de la VII edició de l’Early Music Morella

303
EARLY MUSIC MORELLA
PUBLICITAT

– L’Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista ha reunit més de 100 alumnes i professors, vinguts d’arreu del món

– Tots els concerts i classes de l’Early Music Morella han comptat amb molta participació i públic

El concert La dansa de la mort conclou la VII edició de l’Acadèmia i Festival internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella des del Convent de Sant Francesc. D’aquesta manera, finalitza un any més aquest festival amb concerts i classes durant tots els dies que ha estat un èxit amb alumnes i professors vinguts arreu del món i concerts de gom a gom als edificis monumentals de Morella com la Basílica Arxiprestal, les Sales Gòtiques de l’ajuntament i el Convent de Sant Francesc.

Aquesta ha sigut una de les edicions de l’Early Music Morella amb més participació. Així, el festival ha estat lligat a la música tradicional i sota el títol Arrels buscava aprofundir en aquesta música i els seus instruments. Així, també ha estat lligat al 54 Sexenni, que se celebra des del 18 fins al 27 d’agost, com a element tradicional amb 340 anys d’història.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “cada any l’Early Music Morella uneix la història i el patrimoni de la ciutat amb la música medieval i ens trasllada a aquesta època a través de la música”. També ha comentat que “el festival ha estat un èxit on molta gent ha acudit als concerts, així com l’acadèmia ha comptat amb més d’un centenar d’alumnes vingut de països diferents per a posar en comú els seus coneixements musicals”. L’edil ha explicat que “l’Early és també un atractiu turístic més de la ciutat durant l’estiu que atrau visitants per a gaudir de la música i el patrimoni de la ciutat, per la qual cosa, s’ha fet un lloc permanent al calendari cultural de Morella”. Finalment, Rocío ha comentat que “amb la gran quantitat de músics que venen a l’Early Music Morella durant aquesta setmana, els carrers i edificis de la ciutat s’han vist plens de gent i ambientats amb la música i els instruments característics de l’època medieval”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha subratllat que “aquesta setena edició ha tornat a ser un èxit que ha omplit la ciutat de música durant tota la setmana amb concerts tots els dies amb una elevada qualitat”. A més, ha comentat que “la temàtica d’aquest any, Arrels, ha sigut molt especial amb la participació dels Gaiteros de Morella amb protagonisme del ball dels gegants o les tocates de Sant Antoni als Ports”. Així, l’edil s’ha mostrat content “de les bones crítiques i la satisfacció que mostra el públic i els participants de tots els actes que engloba aquest festival”, així com “de l’impacte turístic que també aporta aquest festival a Morella”. Rhamsés ha recordat que “aquest any és molt especial amb la celebració del 54 Sexenni” i ha aprofitat per a “convidar a tos i totes a gaudir d’aquesta festivitat de Morella amb 340 anys d’història”.

El concert de cloenda amb La dansa de la mort és molt espectacular perquè participa tot l’alumnat i professorat de l’Early Music Morella. D’aquesta manera, el convent de Sant Francesc albergarà més de 100 persones damunt de l’escenari.

Cal recordar la vessant social que té l’Early Music Morella que compta amb beques i ajudes per a músics d’arreu del món. A més, durant la seua estança a Morella han realitzat concerts al Centre de Dia i a la Residencia Sant Joan Bautista, a més de mostrar la música de l’època medieval als més menuts amb tallers i l’Escola d’Estiu.