Èxit de la jornada Els Ports Emprèn Jove

360
Els Ports Emprèn Jove
Els Ports Emprèn Jove

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports va tirar endavant a La Mata una jornada de trobada on van participar més de 50 persones de diferents pobles de la comarca dels Ports per posar en comú les seues idees i problemàtiques al voltant del sector empresarial i d’emprenedoria.

L’acte va començar amb una introducció de Blai Peñarroya, president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. També va participar Francisco Campillo, des de la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials. Posteriorment, va començar la taula rodona i les intervencions de Juan Luis Anglès, membre de Nova Ruralitat, Èlia Calvo, tècnica de Joventut de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat i representants de l’Aplec dels Ports, que van mostrar el seu projecte «Apostem pels Ports», a través del qual es vol posar en relleu les empreses locals i la importància que té la gent dels pobles al voltant del futur d’aquestes.

Durant la trobada, empresaris de la comarca de sectors diversos van explicar els seus projectes i, a la segona part de l’acte, es van fer grups de treball per reunir informació de les fortaleses i mancances de cada negoci. Un dels temes més repetits va ser la denúncia de les males condicions d’accés a Internet. La majoria dels participants van comentar que tenir una bona connexió a les comunicacions en línia podria oferir més opcions laborals al món rural.

La jornada va ser una gran oportunitat d’intercanvi de sensacions, impressions i possibles solucions als problemes exposats. Aquestes van ser recollides per la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials per comprendre la situació dels joves emprenedors i començar a treballar per facilitar la feina als que ja estan emprenent o als que tenen intenció de fer-ho.