Èxit de la Fira de la Magdalena de Vilafranca

125
PUBLICITAT

Vilafranquins, vilafranquines i visitants han pogut gaudir d’un cap de setmana on la cultura i el comerç local han sigut els protagonistes. La XXVa edició de la Fira de la Magdalena ha estat tot un èxit.

L’edició va començar el divendres amb la presentació del llibre ‘Galetes i Ballentine’s’, d’Ismael Clavero, on els i les assistents van poder conéixer de més prop a l’escriptor, i van gaudir d’una lectura d’un dels relats del llibre. A la nit, el clàssic concert de la Unió Musical de Vilafranca (UMdV), delectava a tot el públic amb la interpretació de ‘La quinta de Mahler’. A més, Pau Monfort, director de la UMdV, va fer un reconeixement a aquells que porten més de 25 anys en ella.

L’endemà va començar amb l’edició número XXIII del Cross Popular, organitzat pel Club TriPicaio. Álex Pons es va emportar la primera posició en categoria absoluta masculina, mentre que Alba Loras s’emportava la femenina; Begoña Colomer i Enrique Tena es proclamaven guanyadors en la categoria Master; Silvia Albert quedava en primera posició de la categoria sub 23; Laia Fabregat i Pau Escuder guanyaven la juvenil; Valeria Folch i Oriol Saborit conquistaven la primera posició dels cadets; la infantil se la quedaven Aitor Deusdad i Balma Tena; i dels alevins guanyaven Irina Pons i Manel Roig. També, els més i les més joves del poble van participar en aquest cross i es van emportar obsequis i detalls per part de l’organització.

En finalitzar el cross, va tindre lloc la inauguració oficial de la fira, on van assistir els i les representants infantils i de la joventut, l’alcaldessa Sílvia Colom i el seu equip de govern, José Luis Lorenz Andrés, diputat autonòmic de Les Corts Valencianes, Maria Ángeles Pallarés, vicepresidenta primera de la Diputació de Castelló, i Ramsés Ripollés, diputat provincial. Tots ells, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters ‘El Soroll’ van fer un passeig arreu de tota la fira per tal de conéixer tots aquells comerços participants.

Durant tota la fira van tindre lloc diferents tallers participatius que permetien a tot aquell que volguera conéixer l’artesania des de dins i endinsar-se en aquest món.

Amb la Plaça de Bous plena, a les 17 h va arribar a la secció ramadera la transhumància de ‘cabestros’ de la ramaderia ‘El Gallo’ acompanyats amb cavalls. A més, va tindre lloc una posterior exhibició d’aquests a la mateixa plaça. També, durant tot el cap de setmana, es podien visitar els diferents animals de la secció ramadera, que estaven a les carpes del voltant de la Plaça de Bous.

Finalment, el dissabte es va tancar la jornada amb un concert de boleros de Lola Bou a la tasca de la comissió, on es va crear un ambient màgic i especial que va fer gaudir a tots i a totes els i les assistents.

Així doncs, el cap de setmana de la Fira de la Magdalena es tancava el diumenge amb un rocòdrom i una tirolina a la Plaça de Bous i un taller d’artesania. I així, es donava per finalitzada la XXVa edició de la Fira de la Magdalena, que genera un ambient de germanor i de trobada de tot el poble. L’Ajuntament de Vilafranca agraeix a totes les empreses i associacions que han col·laborat en aquesta edició i que l’han fet possible, i dona les gràcies a tots i totes els que han assistit i han contribuït a crear aquest cap de setmana tant propi de l’estiu de Vilafranca.