Èxit de la 8a campanya d’excavacions al jaciment Ana de Cinctorres

326
Paleontòlegs treballant en el jaciment Ana
Durant els tres caps de setmana d’excavacions han visitat el jaciment Ana més de 500 persones

Després de tres setmanes d’excavacions s’acaba de tancar la vuitena campanya d’excavacions en el jaciment Ana de Cinctorres.

Segons explilca el director de l’excavació i paleontòleg Andrés Santos-Cubedo, “la campanya ha sigut un èxit i hem pogut recuperar 137 peces de diferents dinosaures, així com d’altres animals del mesozoic com els cocodrils. De fet cal destacar una osteoderm, o os de l’esquena d’un cocodril de gran grandària, que ha sigut trobat enguany a més de diverses dents. Hem superat amb escreix l’objectiu inicial de rescatar unes 100 peces”.

D’altra banda des de l’Ajuntament de Cinctorres es mostren molt satisfets per les troballes i esperen que els fòssils siguen restaurats prompte per a poder ser exposats al públic. De fet la corporació municipal es mostra molt satisfeta pel nombre de visitants que han acudit per a conèixer de prop l’excavació, entre els tres caps de setmana han passat una mica més de 500 persones pel jaciment.

Des del Parc Cultural, volen contestar les últimes afirmacions fetes el diumenge passat pel diputat de Cultural José Luis Jarque, qui va afirmar “que en 4 mesos estaran acabades les obres del museu Colomer Zurita i a partir d’ací es desenvoluparà el pla de dinamització”. Jarque no només menteix sinó que a més desconeix els pressupostos de la Diputació. Cal recordar que les obres adjudicades a l’empresa Actia, per un valor de 475.000 euros, estaven incloses en els pressupostos del 2014, i es limitaven a les obres de conservació i reparació de la façana i cobertes del Colomer-Zurita. A Jarque se li oblida que la Diputació no ha inclòs cap partida més en els pressupostos del 2015 per a adequar l’interior del Colomer-Zurita, que està molt deteriorat, o per al projecte museolgic o per als continguts del mateix, per la qual cosa no s’entén què vol dinamitzar, els visitants a dia d’avui només poden visitar obres, tant en l’edifici de Morella com en el Palau de Sant Joans de Cinctorres. I els altres projectes de Dinosports com les visites d’escolars al parc cultural per al 2015 no van a dur-se a terme per falta d’acord entre aquest ens i els ajuntaments responsables.

Interior del Colomer-Zurita
Interior del Colomer-Zurita

Per tant el projecte “Dinosports” segueix bloquejat i com va passar amb el MUDIM, porta camí de convertir-se en una promesa incomplida més per part del President de la Diputació, letal per al futur de la comarca dels Ports.