Exàmens de selectivitat a l’IES Vilafranca

600

Els 21 alumnes de 2n de batxillerat de l’institut de Vilafranca han realitzat les proves de selectivitat aquesta setmana al mateix institut. Unes proves que s’han endarrerit un mes a causa de la Covid-19 i que es desenvolupen amb les màximes condicions d’higiene i seguretat. A més, a l’institut local s’han desplaçat dos membres del tribunal i professorat d’altres centres per supervisar els exàmens i que les proves es duguen a terme amb normalitat. Abans d’entrar al centre els alumnes s’han de rentar les mans i tot seguit dirigir-se a l’aula on se’ls va cridant un a un. A banda s’ha habilitat una aula de descans a la sala polivalent perquè entre examen i examen puguen descansar, beure aigua o repassar la propera prova.

S’han establert distintius de diferents colors per identificar tant a alumnes com a personal. Els alumnes s’han dividit en dues aules, diferenciats per branca d’estudis, ciències i humanitats i ciències socials. Els exàmens s’allargaran de dimarts a dijous. De matí s’examinaran de les assignatures obligatòries i a les vesprades de les optatives de modalitat.

El professorat confia que els alumnes puguen superar les proves de selectivitat enguany. Des del centre se’ls ha donat suport i tots ells fa molts mesos que s’estan esforçant, tot i els impediments de la Covid-19. També és cert que les proves estaran adaptades a la situació i al temari impartit. Tanmateix, si les coses no van bé aquesta vegada, els alumnes podran tornar a intentar-ho al setembre.