EsMontañas inaugura el seu congrés a Morella

72
CONGRÉS ESMONTAÑAS

– L’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya romandrà a la ciutat durant tres dies amb conferències i taules redones

– EsMontañas ha celebrat la seua assemblea general al Saló de Plens de l’ajuntament

Morella alberga el IV congrés d’esMontañas, l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, sobre El paper de la bioeconomia forestal en l’amortiment dels desequilibris demogràfics i del canvi climàtic. D’aquesta manera, ahir es va celebrar l’acte inaugural amb la participació de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President d’esMontañas, Francesc Boya. Després va tindre lloc la primera conferència Efectes de la falta de gestió forestal sostenible a la despoblació del món rural a la sala del Justícia.

Cal destacar que l’associació ha aprofitat la celebració del congrés per a realitzar la seua assemblea general al Saló de Plens del consistori. Així, durant els pròxims dies, s’han programat diferents activitats obertes al públic general com conferències i taules redones per a tractar els temes que afecten els municipis de muntanya.

L’alcalde de Morella ha destacat que “aquest congrés és molt important i posa sobre la taula un dels principals problemes que tenim els municipis d’interior com és el despoblament, el qual és la nostra principal preocupació”. A més, Rhamsés ha agraït “a totes les persones i entitats que fan possible aquest esdeveniment per confiar en la nostra ciutat com a seu per albergar aquest congrés”.

D’altra banda, el President d’esMontañas ha manifestat el seu agraïment a l’ajuntament de Morella i a la Generalitat Valenciana per acollir el IV congrés de l’associació i ha declarat que “la bioeconomia és un factor clau en el desenvolupament de les economies de muntanya i també per a la sostenibilitat del planeta, un repte en el qual la muntanya hi té un paper protagonista”. Boya ha explicat que “en aquest sentit, hem de reivindicar una interlocució directa entre els agents del territori i les administracions públiques per a la supervivència de les zones de muntanya”.

L’Associació de Municipis de Muntanya va nàixer a l’any 2013 per iniciativa d’un grup d’alcaldes de localitats amb aquestes característiques. Així, esMontañas pretén ser un instrument al servei dels pobles per a posar en valor aquestes zones, defendre les seues reivindicacions i convertir-se en un referent social i econòmic. Actualment compta amb 274 municipis i quatre diputacions provincials.