Escenificacions, música, tallers i visites en la Mostra Prehistòrica de Tírig

337

El cap de setmana del 5 al 7 d’abril Tírig torna al passat, als seus orígens i als de la província, amb la celebració de la III Mostra Prehistòrica. D’aquesta forma, les activitats començaran el divendres 5 amb l’obertura del Poblat prehistòric en el qual se situaran llocs de venda de productes artesanals i gastronòmics. L’esdeveniment serà a les 18h.


Així les coses, el grosso de les activitats serà el dissabte i el diumenge.

El dissabte dia 6 a les 09.30h començarà la cicloruta poètica per la Valltorta dirigida per Paco Tortosa que acabarà sobre les 18h. El Poblat obrirà les seues portes a les 10h. De forma simultània, a les 10h se celebraran un taller infantil de tir amb arc i un tren prehistòric que inclou una visita guiada al Museu de la Valltorta. A les 10.30h hi haurà una ruta senderista pel paisatge de pedra seca. A les 11h hi haurà tres activitats simultànies: la conferència impartida per Javier Folch “100 anys de la Valltorta” amb la presentació del Butlletí n.100 del CEM dedicat al Centenari del Descobriment de les Pintures del Barranc de la Valltorta; un nou tren prehistòric; i un taller infantil d’excavació arqueològica.

A les 12h s’inaugurarà de forma oficial la Mostra Tírig, Patrimoni Mundial!. A la mateixa hora eixirà un tren prehistòric a la Valltorta. Seguidament hi haurà una actuació musical de Maho Blues Band i l’escenificació “El Museu Pren Vida” en el Museu de la Valltorta. Noves escenificacions com “Dinosaures en Viu” i “Els Primers Pobladors” prendran el Poblat.

Ja a la vesprada, hi haurà diversos trens prehistòrics recorrent el municipi. Així mateix, a les 16h taller de tir amb arc; a les 16.30h ruta cicloturista “Les Coves del Civil”; a les 17h visita teatralitzada a la pedra seca i taller infantil d’excavació arqueològica; a les 17.30h ruta cultural als orígens de la Valltorta; a les 18h Ball Pla; a les 19h escenificació de “Dinosaures en Viu” i de “Els Primers Pobladors”. Finalment, el colofó a la jornada el posarà des de les 20h l’actuació musical “Cuatro. Homenaje a los ochenta”.

En la jornada del diumenge 7 l’esport arriba trepitjant fort. I és que a les 8.30h donarà començament la Valltorta Trail 2019 (per a més informació sobre la prova i inscripcions consultar en www.valltortatrail.org). A les 9h hi haurà una nova cicloruta poètica per la Valltorta amb Paco Tortosa. Després de l’obertura del Poblat a les 10h se succeiran diferents activitats per a tots.

Així, a les 10h es realitzarà un taller infantil de tir amb arc; a les 10.30h una ruta senderista amb un taller per la pedra seca; a les 11h un tren prehistòric amb visita al Museu de la Valltorta i un taller infantil d’excavació arqueològica; a les 12h l’escenificació de “Dinosaures en Viu” i un tren prehistòric; a les 12.30h escenificació “El Museu Pren Vida” en el Museu de la Valltorta. Així mateix, a les 13h s’oferirà la taula redona “L’Art de la Pedra en Sec” amb Óscar Tena, alcalde de Vilafranca, Guillem Monferrer i Paco Tortosa.

A les 13.30h es prepararà un dinar popular amb motiu de Tírig, Patrimoni Mundial!. A la qual seguiran a les 14h l’escenificació “Els Primers Pobladors” i la música i el ball amb l’orquestra Twins. A continuació, a les 15.30h hi haurà un nou tren prehistòric; a les 16h una nova sessió del taller infantil de tir amb arc; a les 16.30h una ruta cicloturista per Les Coves del Civil; a les 17h una escenificació de “Dinosaures en Viu” i un nou taller infantil d’excavació arqueològica i a les 17.30h una ruta cultural pels orígens de la Valltorta.

Cal assenyalar que la major part de les activitats tindran lloc en el Poblat, situat en la Plaça del Mercat i la Plaça de la Generalitat. No obstant això, alguns dels esdeveniments es desplaçaran fins al Museu de la Valltorta i altres punts d’interés patrimonial i cultural del municipi.

Per a més informació sobre la mostra i consultar sobre les inscripcions a les activitats posar-se en contacte amb l’Oficina de Turisme de Tírig en el 964 418 612 o per correu electrònic en info@tirig.es. La inscripció a algunes de les activitats podrà realitzar-se en el mateix Poblat durant la Mostra.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA