Es reuneix a Morella la Taula de Coordinació Psicosocial contra la violència de gènere

426
Es reuneix a Morella la Taula de Coordinació Psicosocial contra la violència de gènere
Es reuneix a Morella la Taula de Coordinació Psicosocial contra la violència de gènere
PUBLICITAT

Divendres passar va tindre lloc en l’Ajuntament de Morella una reunió de la Taula de Coordinació Psicosocial contra la violència de gènere. En la reunió van estar presents l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, Paloma Sánchez Hernández, Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de Subdelegació del Govern, a més de representació de la Policia Municipal, Guàrdia Civil, Serveis Socials, Coordinador del Centre de Salut de Morella, Oficina d’Assistència a Víctimes del Delicte, Agent d’Igualtat i EMUME.

En el encontre es van tractar diversos temes sobre les problemàtiques que s’han detectat en el territori relacionades amb la violència contra dones i menors. A més, es va acordar començar a treballar en la redacció d’un Protocol Municipal d’actuació enfront d’aquells casos que puguen sorgir.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va valorar molt positivament aquesta reunió. “La coordinació entre totes les administracions es fonamental per acabar amb aquest greu problema que ens afecta a tota la societat” va indicar. A més, va declarar que “l’Ajuntament de Morella posarà tots els seus recursos disponibles per qualsevol situació en la que es puga necessitar la nostra col•laboració, així com en la sensibilització i treball amb els nostres adolescents i infants, particularment, ja que són el present i futur per una societat millor i més igualitària”.

Cal recordar que l’ajuntament té implantat un Pla d’Igualtat, en el qual, dins de les línies d’actuació, està el Protocol d’actuació davant la violència de gènere. Destacar també que en les properes setmanes es constituirà, en primera reunió, el Consell Municipal d’Igualtat.

Les denúncies per casos de violència de gènere han augmentat un 20% en el segon trimestre d’aquest any en tot l’Estat i en el que portem d’any han sigut assassinades 42 dones, 7 més que fa un any.