Es presenta la 759 edició de la Fira de Morella.

330

L’associació firal i l’Ajuntament de Morella ultimen els preparatius de la Fira, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de setembre.

Presentació Fira de Morella 2015

Com cada any,el segon cap de setmana, Morella acull la Fira ramadera, agrícola, industrial i de comerç. La presidenta de l’associació firal, Silvia Roda, el secretari, Diego Ibáñez i el regidor d’agricultura, Rafael Pallarés, han presentat la 759 edició de la Fira de Morella. Pallarés assenyala que ”la Fira és un dels esdeveniments més importants de Morella que atrau a un gran nombre de visitants. La Fira es converteix en un espai d’intercanvi i de convivència entre els diferents sectors econòmics que es donen cita en la Fira exposant els seus productes i serveis en els diversos estands que s’estenen al llarg del passeig de l’Albereda i l’interior i exterior de l’Espai Firal”. L’associació Firal, entitat organitzadora de la Fira junt a l’ajuntament, ha renovat junta enguany, sent nomenada, Silvia Roda, com a presidenta. Roda ha manifestat que “està treballant, junt a la resta de membres de la junta, per a que la Fira continue sent un referent en quant a mostra representativa dels sectors ramader, agrícola, industrial i de comerç”. Així ha agraït la col·laboració dels companys de junta i la de l’ajuntament. En aquest sentit, tant presidenta com secretari han exposat els entrebancs que es troben a l’hora d’organitzar la fira, especialment pel que fa al sector ramader, atès que hi ha molts inconvenients per a exposar el ramat perquè ha de complir la campanya de sanejament de forma molt estricta i a voltes expositors que vindrien, no poden perquè tenen algun resultat positiu en la seua explotació ramadera. No obstant, la previsió d’estands es similar a la d’edicions anteriors, vora els 150 expositors dels sectors industrial i comerç, a més dels expositors de ramat.
Per acabar, la presidenta i el secretari han presentat les activitats incloses dintre de la programació de la Fira, que inclouen la inauguració el dissabte amb el cercavila de l’Associació Musical Mestre Candel. Per la vesprada, a l’exterior de l’Espai Firal es realitzarà una exhibició d’esquileig. A continuació, a la plaça de bous, tindrà lloc l’espectacle eqüestre de Morella a Cavall i per la nit, espectacle de doma de cavalls a càrrec de Hípica Giménez. Acabant amb Discomòbil.

Diumenge al matí es realitzarà el concurs de gossos pastors, a continuació cercavila del Grup de Gaiteros de Morella i per finalitzar la Fira l’acte de clausura i sorteigs de ramat patrocinat per la Cooperativa Comarcal “Sant Antoni Abad” i l’Associació Firal Els Ports.

programa fira_Página_1

programa fira_Página_2