Es presenta a Castelló l’Oficina de Transformació Digital del sector de la Construcció

145
Foto. Carme Ripolles. Jornadas sobre transformacion digital en el CTAC

Després de diversos mesos des de la resolució de la convocatòria, ahir es va presentar l’Oficina de Transformació Digital del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló. Davant un saló d’actes ple i expectant, amb la presència de presidents i representants de diferents col·legis professionals, l’entitat pública empresarial red.es del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, al costat del Degà i president territorial del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, van inaugurar aquesta oficina i van presentar el seu programa d’activitats que té una durada d’un any.

Com a manifesta la convocatòria, les Oficines de Transformació Digital (OTD) es creen amb l’objectiu d’enfortir l’ecosistema de suport als autònoms i pimes en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), oferint serveis de dinamització i suport en el seu procés de transformació digital.

Aquesta oficina prestarà serveis des de la seu del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló, i promourà activitats en tota la geografia de la Comunitat Valenciana a través d’altres 8 localitzacions, a raó de tres per província. D’aquesta manera, a la província de Castelló, a més de la capital, es desenvoluparan les seues jornades de difusió en La Vall d’Uixò i a Vinaròs. En les altres províncies es realitzaran activitats a València, Gandia, Xátiva, Alacant, Elx i Dénia. En la seua pàgina web (otd.ctac.es) es podrà consultar tota la seua programació, que consistirà en jornades i tallers digitals, a més d’una activitat més distesa com seran els tardeos digitals en els quals els participants podran explicar en un format més breu i directe, les seues experiències quant a la implantació de processos digitals en les seues empreses.

Luis Sendra, degà dels arquitectes, va ressaltar en el seu discurs l’oportunitat que presenta aquesta subvenció per al sector i es va felicitar per que siga Castelló la ciutat des de la qual es coordine i dirigisca l’oficina. De les quasi 30 oficines creades en la totalitat del país, únicament dos OTD estaran dedicades al sector de la construcció, sent la de Castelló una d’elles.

Per part seua, Ángel Pitarch, president del Col·legi d’Arquitectes de Castelló, va ressaltar la importància de participar en les activitats de l’OTD per part de tots els sectors professionals de la construcció “des dels perfils més tècnics, com poden ser els arquitectes, aparelladors o enginyers, fins als administradors de finques o agents de la propietat, sense oblidar-nos de les empreses de la construcció, ja que el canvi únicament és possible si es produeix a tots els nivells”. Per això, va agrair a tots els col·lectius la seua implicació en el projecte.

Per a finalitzar l’acte, el coach vocacional Miguel Ángel Zorrilla, va impartir la conferència titulada “La necessitat d’evolucionar”, en la què a través de diversos exemples i experiències, va traslladar als assistents la seua visió de la professió i les oportunitats que poden arribar a generar processos de transformació com la revolució digital en la qual actualment ens trobem immersos.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA