Es preparen les aules del col·legi de Morella per a iniciar la reforma interior

118

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El CEIP Mare de Déu de Vallvana continua amb les actuacions de millora i ampliació de les seues instal·lacions dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, durant les jornades d’avui i demà, es realitzen treballs de trasllat del material de l’interior de l’edifici, ja que començaran les obres en aquestes aules i instal·lacions durant les vacances escolars d’estiu. D’aquesta manera, una vegada acabat el curs, es buiden els diferents espais amb la previsió que el dilluns comencen les obres en les aules d’infantil i del nou ascensor que comunicarà totes les plantes.

Cal explicar que aquesta fase de les obres consisteix en l’adaptació de les aules d’infantil situades en la planta més baixa de l’edifici. Així, cadascuna d’aquestes comptarà amb un bany i canviador independents i cobrir les necessitats del professorat i l’alumnat. A més, s’instal·larà un ascensor que facilitarà l’accés a totes les plantes del col·legi, així com s’actuara en les noves instal·lacions com nous banys comuns i altres espais com sales de reunions, entre altres.

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “s’aprofita la temporada d’estiu quan no hi ha classes per a actuar en l’interior de l’edifici i que les obres no afecten l’activitat educativa del centre”. L’edil ha explicat que “durant estos mesos, s’ha actuat en el nou aulari situat en el talús al costat de la piscina, les quals estan molt avançades”. Finalment, Rhamsés ha volgut agrair la coordinació amb l’empresa constructora i el centre i planificar els treballs de manera que l’afecció a les classes i l’activitat educativa siga mínima així com l’intens treball de la brigada municipal per fer-ho en pocs dies i que estiga tot preparat”.

Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, amb el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari.