Es licita la rehabilitació integral de dues naus del complex de la Fàbrica Giner

339
Fàbrica Giner
PUBLICITAT

– La nau dels telers i la nau del tint són les que se rehabiliten estructuralment dins d’aquest espai

– Es tracta d’un pas endavant molt important per a la recuperació de les instal·lacions de la Fàbrica Giner

Liciten la rehabilitació de la nau dels telers i la nau del tint de la Fàbrica Giner per tal de recuperar aquest espai tant important per a Morella. D’aquesta manera, es tracta de rehabilitar aquestes dues naus de forma estructural i poder tornar a utilitzar aquests espais que actualment es troben en males condicions. Així, l’Agència Valenciana de Turisme es l’organisme adjudicatari del projecte sobre els que les empreses poden obtindre la documentació i informació necessària, així com presentar les seues ofertes, fins el dia 11 d’octubre. Cal recordar que el complex de la Fàbrica Giner és propietat de la Generalitat Valenciana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta licitació és un pas endavant per a la recuperació de la Fàbrica Giner, un espai molt important i volgut a Morella, a més, la recuperació es tracta d’una gran oportunitat per a la dinamització econòmica del territori”. Rhamsés ha comentat que “des de que ens van cedir la gestió de la Fàbrica Giner volem aprofitar tot el potencial que té el complex a nivell turístic i d’activitats que es poden realitzar, així, la recuperació de totes les parts del mateix és molt important per a tornar a veure-la en el seu màxim esplendor”. L’edil ha recordat que “la Fàbrica Giner albergarà el CDTi, el qual s’ubicarà a l’antic hotel d’aquest complex”. Aquest serà el primer centre d’aquestes característiques situat a l’interior i es destina a formació, innovació i investigació turística. El CDTi de la Fàbrica s’encontra al final de la redacció del projecte per a la seua posterior licitació.

La rehabilitació d’aquestes dues naus compta amb un pressupost de 554.074 euros amb l’IVA exclòs per ampliar l’oferta turística de Morella i la Fàbrica Giner. Cal recordar que aquest complex històric és molt important a Morella i actualment compta amb diferents activitats com el parc multiaventura Saltapins, l’alberg, la casa de turisme rural i les instal·lacions esportives. A més des d’aquest espai ixen diferents rutes de senderisme i MTB.