És el moment, article d’opinió de Pau Sancho

683
Pau Sancho
PUBLICITAT

Si voleu que vos publiquem els vostres articles d’opinió els podeu enviar a diadia.cat@gmail.com

-Candidat al Congrés del Diputats per la coalició Compromís Podem-

Estem a punt d’encetar la campanya electoral i dins de tots els partits que formen la coalició És El Moment tenim gent disgustada. Ho puc entendre. S’han fet malament moltes coses. No s’ha consultat prou, per no dir gens, les bases. S’ha estirat massa la corda de les negociacions per part de tots, uns més i uns altres menys, però tots han estirat. No s’ha tingut en compte Gent de Compromís. Hauríem d’haver fet primàries com cal. S’han lliurat batalles internes de partit en la taula de negociació de la coalició… En definitiva, hauríem pogut fer-ho molt millor.

Però ara això no té remei. La coalició està feta, les llistes tancades i presentades i la campanya a punt d’arrancar.
Si tots i totes mirem més enllà, vorem que ara ÉS EL MOMENT.

Quan vam signar els pactes de govern de l’Ajuntament de Castelló i el del Botànic (cite aquests dos perquè són els que millor conec) ens vam adonar que el nostres programes coincidien en més del 90% del punts. No ho podíem deixar córrer.

Perquè ara És El Moment de tindre un grup parlamentari propi. Vos ho imagineu?

Penseu en tota la tasca que ha dut a terme Joan Baldoví tot sol al Congrés diluït en un nombrós grup mixt, o Carles Mulet i Pilar Lima en no més de sis mesos que són al Senat. Ppenseu ara tot el que podríem aconseguir amb un grup parlamentari fort al Congrés i una gran representació al Senat.

Perquè ara És El Moment de posar en primer lloc les persones. Hem vist massa vegades com els governs del PP o del PSOE han prioritzat els interessos de les grans empreses per davant dels de les persones. Mai més: les persones ens trien i per a elles governarem.

Perquè ara És El Moment dels serveis públics. De defensar tots els serveis públics. De revisar i posar en valor la tasca dels funcionaris. De treballar tots els dies per aconseguir una sanitat, una educació, una justícia i uns serveis socials de qualitat, gratuïts i universals.

Perquè ara És El Moment de respectar la natura. De complir els tractats que signem. D’apostar per nous models energètics i productius que ens ajuden a reduir el consum, a millorar la nostra eficiència i productivitat i a generar llocs de treball de qualitat. De respectar les nostres platges, les nostres muntanyes i el nostre litoral i defensar-los d’atacs especulatius.

Perquè ara És El Moment de lluitar per la laïcitat real de l’estat. De fer fora de les escoles i les institucions les religions. D’acabar amb concordats i tractes de favor amb el Vaticà.

Perquè ara És El Moment de les dones. De fer una llei de l’avortament on elles tinguen l’última paraula. De fer que tothom tinga un salari digne i el mateix salari. D’igualar el permís de maternitat i paternitat. De lluitar fermament i implacablement contra tota mena de violència masclista. Tractar-la com a terrorisme masclista, com allò que és, un atac a l’estat.

Perquè ara És El Moment de ser solidaris amb els nostres veïns, ajudar els que més ho necessiten. No tornarem a donar la trista imatge que està donant el govern d’Espanya davant l’emergència social dels refugiats.

Perquè ara És El Moment de tractar tota la gent per igual. De respectar totes les tendències sexuals. D’acceptar totes les classes de famílies que formen la
nostra societat actual.

Perquè ara És El Moment d’aconseguir no sols un nou model de finançament econòmic, sinó un model fiscal més just per a tothom. Ja estem farts d’escletxes al sistema per les quals s’escapen milions d’euros. Que pague més qui més té.

Perquè ara És El Moment d’acabar amb anys i anys de bipartidisme ignominiós, vergonyós.

Però el moment és ara, en aquesta campanya, en aquestes eleccions.

Ara És El Moment de canviar la realitat del nostre país d’un cop i per sempre.