Es dona a conèixer la Morella de la novel•la “Pedres Marcades”

2085

L’autor Joan Andrés i Sorribes ha presentat la seua darrera obra “Pedres Marcades” ambientada a Morella. L’autor completava la presentació amb una visita guiada pels llocs més emblemàtics de la novel·la.

L’autor d’obres com “Noverint universi” o “La forja de Lessera” ha presentat la seua darrera novel·la “Pedres Marcades” en la que narra com la restauració de l’ermita de Santa Llúcia de Morella és la primera tasca important que el jove Pau Abril afronta com a tècnic de patrimoni. Aquest indret ha amagat durant més de set-cents anys l’única prova d’un crim relacionat amb un famós constructor d’esglèsies, Domènec Prunyonosa.  La descoberta del cadàver del frare assassinat segles arrere desencadena un gran interès històric, arqueològic i religiós.   Aquest fet narratiu es utilitzat per l’autor com a fil conductor d’una novel·la que recorre els carrers i llocs més emblemàtics de la Morella medieval.

Per completar la presentació, visitants i veïns de la localitat van poder gaudir diumenge d’una visita literària per Morella harmonitzant literatura i paisatge, de la mà del propi autor. Ambdós activitats van comptar amb un nombrós públic.

L’alcalde, Rhamsés Ripollés, destaca que “per a Morella és molt especial esta magnífica novel·la, que ens descobreix una història sorprenent basada en uns fets reals, i que pot ser un atractiu més per conèixer la nostra ciutat i el ric patrimoni que tenim, amb llocs coneguts com el convent i l’església o altres per descobrir com l’ermita de Santa Llúcia”.