Es convoca una concentració a Vilafranca en defensa d’un sistema de pensions “públiques i dignes”

376
Cartell anunciant la concentració.

El pròxim dissabte 29 de maig, a les 12.00 h. del matí, s’ha convocat a Vilafranca, comarca dels Ports, una concentració que té com a objectiu defensar el finançament públic dels serveis essencials de la societat així com per un sistema de pensions públiques i dignes. La concentració ha estat convocada per la Plataforma per les Pensions Públiques de Vilafranca, la qual s’integra en les accions que planteja des de COESPE (Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones, sigles en castellà), que concentra col·lectius per tota Espanya. “Volem recordar a la població que s’ha de lluitar pel manteniment de les pensions públiques”, afirma José Maria Zapater, figura capdavantera en la plataforma vilafranquina, qui també esmenta que “sempre ens oposarem a les retallades o a una privatització encoberta de les pensions públiques”.

La de Zapater és una línia cohesionada amb els manifestos que la plataforma ha anat publicant. Segons la Plataforma per les Pensions Públiques de Vilafranca, les pensions públiques “són un dret essencial, i és un sistema de salari diferit que quan ens ho lleven ens estan llevant salari, a joves i a majors”, afirmació sobre la qual Zapater afig que “no ens val l’excusa de les crisis econòmiques per argumentar que les pensions no són sostenibles per què és un dret de les persones que han treballat”.

La iniciativa popular de Vilafranca treballa per assemblea i compta amb l’opinió de totes i cada una de les persones que acudeixen i participen. Tot i que no és una plataforma legalitzada, “volem ser una llum que no deixe de reivindicar drets fonamentals”, esmenta Zapater. Una de les propostes que segueixen plantejant és la de canviar alguns gastos econòmics de titular, perquè no es faça càrrec la Seguretat Social de tot el pes econòmic i es puga encarregar els Pressupostos Generals de l’Estat. Per al grup de Vilafranca, el color polític que governa “ha demostrat ser indiferent pel moment” per a demanar les millores d’un sistema que amb la crisi del 2008 va eixir molt mal parat, ja que “defenem tots els serveis públics i que no es privatitzen els serveis”, explica José Maria Zapater. Així doncs, tant el portaveu com la plataforma que representa són conscients dels greus problemes econòmics actuals que travessa l’Estat, però “no és excusa per infrafinançar molts serveis públics i ferir-los de mort”.

Si voleu llegir els manifests de la Plataforma, cliqueu en els enllaços següents: