ERO d’extinció de 90 contractes a Marie Claire

1433
Planta de Marie Claire a Borriol
Planta de Marie Claire a Borriol
PUBLICITAT

Marie Claire ha plantejat un expedient d’extinció de 90 contractes. Esta mesura afectaria a la planta que la companyia té a Borriol i a la fàbrica de Vilafranca. Així ho han informat els sindicats. Les mateixes centrals de treballadors han explicat que l’empresa ha proposat baixes voluntàries i jubilacions anticipades. Després del període de negociacons l’empresa ha de comunicar com faran l’ajust de plantilla. Hores d’ara Marie Claire té al voltant de 650 treballadors entre els centres de producció de La Plana i Els Ports.

Des de UGT, el secretari de les comarques del Nord, Francisco Sacacia, ha assenyalat que el principal objectiu dels sindicats és mantindre l’ocupació. Al respecte han plantejat que hi haja ajudes per evitar acomiadaments com ja s’està fent amb el sector de l’automòbil, i més concretament en Ford Almussafes.

Des dels sindicats apunten que Marie Claire és clau per mantindre l’ocupació, i especialment l’ocupació femenina i per evitar la despoblació a l’Alt Maestrat i Els Ports.

Des de la firma han indicat als sindicats que els continus canvis en el sector tèxtil estan al darrere de l’expedient d’extinció de contractes.

-Ja no treballen

El fet és que segons ha confirmat Diadia divendres se va comunicar als inscrits voluntàriament que ja no tornaren a treballar i ahir dilluns se va comunicar als treballadors afectats per l’ERO el seu comiat.