Entrevista a Silvia Colom, candidata a l’alcaldia de Vilafranca pel PSPV-PSOE

1138
Silvia Colom
PUBLICITAT

PREGUNTA: Balanç de la present legislatura amb PSOE i Óscar Tena al capdavant del consistori municipal.

RESPOSTA: El motiu per a encapçalar d’aquesta candidatura és disposar d’un equip il·lusionat i treballador. A més, l’esperit del poble et dóna més ganes de treballar per Vilafranca. Aquests anys amb Óscar (actual alcalde pel PSOE) hem tingut la sort d’aconseguir la SAMU 24 h, el nou pou Llargueres, el batxillerat i el futur col·lector per a la recollida d’aigües pluvials que està en aquests moments en construcció. També està en marxa la residència de la tercera edat que vam inaugurar fa 4 anys juntament amb el Centre de Dia i es va adquirir un vehicle adaptat per a facilitar la mobilitat de les persones majors que puguen necessitar-lo. Aquests serien alguns dels referents més importants. Però també tenim la gran satisfacció que enguany som Capital Cultural Valenciana juntament amb Altea a Alacant. Aquest projecte s’ha aconseguit gràcies a totes les associacions i teixit col·lectiu del poble. D’altra banda, és important assenyalar que en infraestructures, per a complir normatives i poder donar-li un ús a un local polivalent, s’ha tirat l’antic parador de festes per a construir un nou edifici en el qual es puguen fer tot tipus d’esdeveniments culturals i d’oci per a dinamitzar el dia a dia dels veïns i veïnes així com el turisme de la zona.

PREGUNTA: Propostes de PSOE Vilafranca per als pròxims 4 anys.

RESPOSTA: La nostra prioritat absoluta és la creació de llocs de treball i mantindre tots els que tenim. Per a això donarem suport i recolzament total a la indústria i a tot el teixit empresarial amb el qual compte Vilafranca. Una de les propostes del programa és la construcció d’un viver d’empreses, per la qual cosa es crearien locals en l’actual polígon industrial per a posar-los a la disposició de nous emprenedors a baix cost perquè puguen començar una activitat econòmica; amb això es donarà majors oportunitats als veïns i veïnes tant de la localitat com d’altres pobles de manera que també s’ajudaria l’estabilització de la població. També apostem per donar suport al comerç local i impulsar el turisme. Entre altres actuacions es posarà en marxa el centre de visitants que s’està construint en aquests moments en l’antiga llotja medieval i que posa en valor el patrimoni local. En aquest punt, també continuarem mantenint el nostre patrimoni i conservant-lo com s’ha fet recentment amb la renovació de l’ermita de Sant Roc, la qual es destinarà tant a ús eclesiàstic com per a esdeveniments culturals tipus expositius.
Volem continuar treballant en la zona esportiva fent pistes a l’aire lliure el que completarà l’oferta esportiva de la localitat sumant-se a la piscina coberta i el nou gimnàs. D’altra banda, realitzarem un pla de millores urbanes que permetrà millorar voreres i urbanitzar algunes dels carrers com s’ha fet en Miralles del Carro.
En educació continuarem donant suport a el batxillerat, clau per a la joventut del municipi i de gran valor per a la comarca dels Ports i del Maestrazgo de Terol, ja que l’IES Vilafranca acull a estudiants de tota la zona. També volem aconseguir que l’escola infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta.
Quant a cultura continuarem ajudant a totes les associacions locals per a mantindre la gran agenda d’oci i activitats que ens ha permés aconseguir la distinció de Capital Cultural i que atrau visitants tots els mesos.
Finalment, continuarem exigint que vinga personal per a la OCAPA (oficina agrària) perquè continue estant el servei que es presta per a donar suport a la ramaderia i al sector agropecuari.

PREGUNTA: Valoració de la despoblació. Mesures i actuacions per a combatre-la

RESPOSTA: La població baixa cada any a Vilafranca, enguany som uns 2.200 habitants mentre que quan jo vaig entrar a l’Ajuntament (2007) érem uns 2.800. En aquests anys la població s’ha envellit i ha baixat la natalitat. Llavors necessitem crear oportunitats perquè els joves es queden a Vilafranca i mantindre així una població diversa que permeta la continuïtat del municipi (i no desaparéixer del mapa). Així, mesures com el polígon industrial ajudarà gent emprenedora a muntar negocis i viure a Vilafranca. Per a això cal baixar impostos i donar-los el suport necessari perquè s’atrevisquen a emprendre. Mesures que no cal prendre només des del consistori sinó també des de les administracions locals o autonòmiques. Per exemple, ara mateix l’Ajuntament té implantat un descompte del 50% sobre el permís d’obres per a construir naus i locals que donen pas a noves empreses. Per a mantindre la població l’Ajuntament està intentant mantindre els mateixos serveis dels quals es disposa a la ciutat perquè la gent vulga quedar-se. Finalment, la qualitat de vida és diferent en un poble i una ciutat. Al poble, tens l’oportunitat de gaudir dels serveis de la ciutat al temps que estàs envoltat de naturalesa i tranquil·litat.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA