Entrevista a Jesús A. Lecha, candidat a l’alcaldia de Morella pel Partido Popular

736
Jesús A. Lecha
PUBLICITAT

PREGUNTA: Balanç de la present legislatura amb PSOE al capdavant del consistori municipal
RESPOSTA:
De la present legislatura, i si m’ho permets dels últims 28 anys… Autocomplaença, endeutament, pressió fiscal pels núvols, deute amb els proveïdors eternitzada, i lentitud i ineficàcia administrativa.
És a dir, el Govern del PSPV de Morella ha exportat a la Generalitat el seu model de gestió que no solament no rescata a les persones, sinó que les endeuta per a tota la vida.
Quina conseqüència principal ha tingut? Cada dia hi ha menys persones vivint a Morella; cada dia hi ha menys empreses; cada dia hi ha menys agricultors i ramaders; cada dia es presta un pitjor servei sanitari a l’Hospital de Vinaròs; cada dia hi ha més atur entre els joves i les dones…
En definitiva, Morella no mereix un dia més de govern socialista.

PREGUNTA: Propostes del PP Morella per als pròxims 4 anys.
RESPOSTA:
La meua obsessió serà revertir aquest cercle viciós que ens porta inexorablement a la despoblació. Com ho faré? Anant en la direcció totalment contrària a la que fa el PSPV perquè Morella, a més del seu atractiu patrimonial, ho siga també per a viure. Abaixaré tots els impostos que són competència municipal: IBI, Vehicles, Plusvàlua, Residus… Aprovaré un paquet de mesures per a parar la constant despoblació i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns. En tercer lloc, pense en com ha de ser la Morella de la dècada vinent i em plantege els projectes que inqüestionablement han d’escometre’s: la millora de les comunicacions amb la finalització de la N-232, el Parador Nacional de Turisme i algun altre projecte que anunciaré al llarg de la campanya.
Però res de tot això servirà si l’Ajuntament, que no els seus funcionaris, continua estant mal gestionat, sense iniciativa per a atraure inversions privades que generen nous llocs de treball, i a més cada vegada amb més càrrega burocràtica i més pes del deute públic.

PREGUNTA: Valoració de la despoblació. Mesures i actuacions per a combatre-la
RESPOSTA:
No és casualitat que hui visquen a Morella quasi un 20% menys de persones que fa deu o dotze anys. Hui s’està començant a posar solució a aquesta decreixent situació gràcies al Govern del President Rajoy que no solament va aprovar i va executar l’eliminació del Port de Querol, sinó que a més va projectar el següent tram que havia d’arribar fins a Morella i va pressupostar el del Parador Nacional de Turisme.
El resultat de les passades eleccions generals ens deixa amb la incerteza, ja que en els primers huit mesos de Pedro Sánchez en la Moncloa va projectar uns Pressupostos on desapareixia la partida destinada per a la conclusió de la nacional, i res s’afegia per al Parador. Estic convençut que el fre a la despoblació ha d’anar de la mà de la millora en les comunicacions, de la baixada de la pressió fiscal als ciutadans i també a les empreses perquè puguen instal·lar-se ací. Nosaltres tenim unes potencialitats que hem d’aprofitar, però també uns desavantatges que hem de corregir.
Confie que dins de deu anys puguem tindre aquesta mateixa entrevista i donar un balanç completament oposat al qual acabem de fer.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA